Januszewski blir daglig leder?

The Independent tror at Joe Januszewski (den dresskledde mannen like bak John Henry på bildet), for tiden salgssjef i Boston Red Sox, kan komme til å fylle stillingen som har stått ledig siden Rick Parry forlot Liverpool FC. Mannen som i så fall får ansvaret for den daglige driften har vært innbitt Liverpool-supporter siden 1989.

John W. Henry og de andre representantene fra New England Sports Ventures returnerer til USA i dag, men vil reise tilbake til Merseyside allerede kommende helg, for å overvære søndagens kamp mot Blackburn.

- Det er hans feil at vi er her, sier John W. Henry til Liverpool Daily Post og gliser, i det han peker på en mann i følget sitt. Mannen er Joe Januszewski, sjefen for salgsavdelingen i Boston Red Sox. Januszewski har vært innbitt Liverpool-supporter i over 20 år.

- Jeg sendte en epost til John og daglig leder i Boston Red Sox, Larry Luccinho, for et par måneder siden, og sa vi burde følge med på eiersituasjonen i Liverpool, forklarer Januszewski.

- Det var egentlig noe jeg gjorde som supporter. Men også som en forretningsmann som følger med på sport. Jeg sa til dem at vi kanskje burde se nærmere på denne muligheten. Jeg sa også at jeg allerede hadde pakket bagen for å dra til Liverpool, og at jeg vet om et par bra plasser om du trenger en reiseleder, legger han til.

- Jeg tolket det slik at Joe ville jeg skulle redde klubben hans, smiler Henry.

Januszewski innrømmer at det ikke er langt fra sannheten, etter å ha sett Tom Hicks og George Gillett ødelegge sin kjære klubb.

- Jeg håper jeg ikke var så likefrem, selv om jeg absolutt følte det på den måten, sier han.

Januszewski har altså fulgt Liverpool tett i over 20 år.

- Når folk kommer inn på kontoret mitt på Fenway Park blir de sjokkerte. Jeg jobber for Boston Red Sox, men det er en annen klubb i rødt som er ganske solid representert på veggene mine. Der henger det suvenirer, kampbilletter og alt som hører med.

- Folk spør meg hva dette er, og jeg sier at baseball er jobben min, men Liverpool FC er lidenskapen min. Muligheten til å kombinere forretninger med min store lidenskap har ført meg hit i dag. Jeg har fulgt The Mighty Reds i 20 år. Når folk får høre det, pleier de å teste meg på hvor mye jeg vet om Liverpool FC.

- Kunnskapene mine blir nok en dråpe i havet sammenlignet med en gjennomsnittsinnbygger på Merseyside, men blir jeg plassert i en bar i Boston fremstår jeg som en som vet svært mye om klubben. Dette er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse.

- Jeg er en heldig forretningsmann som har fått samarbeide med utrolige eiere som John og Tom i Boston og i NESV. Det faktum at vi er her i dag er nesten surrealistisk for meg.

Januszewski vil returnere til Statene sammen med Heny og Werner, men vil også bli med tilbake til Merseyside til helgen, for å se Blackburn-kampen.

Januszewski tilbrakte deler av barndommen i Vest-Tyskland, og ble bitt av fotballbasillen under VM i 1974. Tilfeldigheter førte til at han ble Liverpool-supporter.

- Min far var i militæret, og han hadde basei Vest-Tyskland. Jeg var en liten pjokk, bare 2-3 år gammel, og jeg husker jeg spilte fotball med eldre gutter.

- Alle snakket om "Der Kaiser" (Franz Beckenbauer, red anm) og det var slik jeg ble introdusert for fotballen. Så ble far overført hjem til Statene. Jeg startet å spille organisert fotball når jeg var fem år gammel, og spilte i flere år. Men fotballkarrieren min var over tidlig, for det fantes ikke noe High School-lag.

- Som guttunge elsket jeg fotball, og jeg hadde en far som elsket The Beatles og som spilte dem på platespiller stadig vekk. Der stammer den aller første Liverpool-linken fra, så tynn den enn kan høres ut som.

- Min første konkrete befatning med Liverpool FC har sitt utspring i en tragedie. Jeg husker de forferdelige scenene fra Hillsborough i april 1989 formidlet via TV. Jeg husker min mor gråt. Jeg trenger ikke utdype de forferdelige scenene som utspant seg.

- Du vokser opp, og mens jeg gikk på universitetet i Texas endte jeg opp på en bar en kveld, sammen med noen engelske immigranter. De fortalte om The Mighty Reds, og de store europacupkveldene i 77, 78, 81 og 84. Jeg ble betatt av historien. Som sportsfan elsket jeg lidenskapen de la for dagen, og som er så stor en del av denne klubben. Jeg var solgt.

- Så kom internett og digitale medier, og det ble ganske enkelt å følge klubben. Det siste tiåret har jeg daglig fulgt med på hva som skjer i klubben.

- Min første kamp på Anfield var i januar 2005. Vi spilte mot Manchester United og tapte 1-0. Rooney gjorde et billig mål foran The Kop. Alle ropte ukvemsord til ham, og han demonstrerte med å gjøre Shrek-ører!

- Jeg satt på Main Stand, og når jeg så mot The Kop og hørte dem synge «You'll Never Walk Alone» tenkte jeg til meg selv: «Du har valgt riktig klubb».