Jay tror på flere sjanser

Jay Spearing fikk spille hele kampen mot Steaua Bucuresti i går kveld. Det har gitt scouseren fornyet optimisme og tro på at han kan spille seg til en fast plass på Liverpools førstelag med tiden.

Dette var Spearings første start for Liverpool på Anfield, og nå takker han for tilliten som Roy Hodgson har gitt ham.

- Det var enormt for meg å få starte min første kamp for Liverpool på Anfield, og jeg vil leve lenge på denne kampen. Det ga meg selvtillit når jeg fikk høre fra manageren at jeg skulle spille, og jeg gikk ut på banen og hadde det artig, sier Wirral-gutten til Liverpoolfc.tv.

- Manageren har i det hele tatt gitt meg troen på meg selv, men jeg vet jeg må jobbe hardt på hver eneste treningsøkt for å få sjansen på førstelaget.

- Jeg er fornøyd med egen prestasjon. Vi startet veldig bra, og fikk et tidlig mål. Det ga oss stor tro på det vi holdt på med. Etter pause klarte vi å legge press på dem, samtidig som vi beholdt våre formasjoner og gjorde noen flotte mål.

- Jeg trivdes med å spille sammen med Raul Meireles. Vi snakket sammen om det å holde formasjonen før kampen. Vi ble enige om å gjøre ting enkelt og la ballen gå kjapt.

Spearing benytter også sjansen til å hylle tomålsscorer David N'Gog.

- David N'Gog tok godt vare på straffesparket. Vi hadde på forhånd tro på at han ville score. Han er en flott gutt som jobber hardt, og det var fint for ham å score to mål.

Roy Hodgson har bebudet at han vil fortsette å bruke hele troppen i Europa League, noe Spearing er veldig takknemlig for.

- Det er gode nyheter at manageren har tro på oss. Nå må vi jobbe så hardt vi kan, så kanskje får vi sjansen i Premier League også.

I første omgang kunne publikum tydelig høre Spearing rope «Kom igjen, gutter, vi må heve oss», noe The Kop satte tydelig pris på. Hovedpersonen selv toner ned denne hendelsen i dag.

- Det var ikke noe jeg ropte for å få oppmerksomhet. Det er noe jeg alltid gjør i alle kamper og treningsøkter. Jeg ønsket bare å oppildne medspillerne. På det tidspunkt mente jeg at vi behøvde å få ballen ned på bakken og få pasningsspillet til å flyte igjen, slik vi gjorde i begynnelsen av kampen.