Kan tape på £25M om CL-spill ryker

Liverpool kan komme til å tape £25M om plass i Champions League ryker. Da redusereres også sponsorpengene fra Standard Chartered. Protester mot eierne kan skremme vekk nye investorer.

Ifølge en ekspert kan Liverpool tape rundt £25M dersom klubben mislykkes med å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

- Det er et vanskelig tall å plukke ut av løse luften, men du vil forvente at Liverpool ønsker å tjene £20M - £25M i Champions League hvert år, uttaler Vinay Bedi i kapitalforvaltningsselskapet Brewin Dolphin til Liverpool Daily Post.

- Jeg tror de vil ha budsjettert i den størrelsen, men å komme til finalen vil kunne doble det.

- Femten millioner høres ikke så mye, men det er egentlig i bunn og grunn den rene fortjenesten.

- Det er svært lønnsomme inntekter, og det er egentlig der utslaget vil komme. Det vil også gå ut over salg av supportereffekter, VIP-pakker og den slags.

Liverpools nåværende gjeld er på £237M, men i refinansieringsavtalen krever Royal Bank of Scotland at ytterligere £100M skal nedbetales før sommeren. For en uke siden meldte Rhone Group sin interesse med et bud på £110M for 40% av aksjene med intensjon om å redusere gjelden. Det er lite trolig at en avgjørelse kommer denne uken, men Christian Purslow har frist frem til påske med å få i havn avtalen.

Uten spill i Champions League vil også fremtidige sponsoravtaler og kommersielle avtaler påvirkes. Også alle protestaksjonene mot Tom Hicks og George Gillett kan skremme vekk interesserte parter.

- Noen selskaper er ikke spesielt begeistret for demonstrasjoner og slikt som skjer, fortsetter Bedi.

- Når du kommer til det scenarioet, vet du ikke hvordan enkelte selskaper kommer til å reagere.

- Det kan begynne å få innvirkning også. Det er en av de nedadgående kurvene hvor du ganske raskt ønsker å se god stabilitet tilbake på plass på grunn av den langsiktige innflytelsen på sponsoravtaler.

Ifølge Sunday Express vil Liverpool få mindre for draktreklamen hvis de ikke kommer med i Champions League. Avtalen med Standard Chartered er verdt £20M per sesong de neste fire årene, men beløpet er avhengig av spill i Champions League. Uten deltagelse i den gjeveste e-cupen vil da sponsorutbetalingene bli redusert tilsvarende.