Kelly mest brukt i Europa

Martin Kelly er den eneste som har startet alle Liverpools fem kamper i Europa League. Flere tall før møtet med Utrecht førstkommende torsdag.

Liverpool møter det gode hjemmelaget Utrecht i sin andre kamp i gruppe K i Europa League. Liverpoolfc.tv har kommet med noen flere facts før møtet i Nederland.

Liverpool har vunnet alle sine fem kamper i Europa under Roy Hodgson.

Utrecht vil bli klubb nr. 110 som de røde møter i europeiske klubbturneringer, og den femte fra Nederland.

LFC har bare tapt en kamp på seks forsøk i Nederland, da det ble 1-5 mot Ajax i Serievinnercupen 1966. En klassisk kamp i tykk tåke hvor en ung Johan Cruyff imponerte og Bill Shankly gikk ut på banen under spillets gang og snakket med sine spillere i tåkehavet.

Bare en gang på 12 forsøk har ikke Liverpool scoret mot nederlandsk motstand, mot PSV i 2006-07.

Dirk Kuyt startet sin karriere i Utrecht i 1998 og var der i fem år før han gikk til Feyenoord.

Liverpool har benyttet 28 spillere i årets turnering, som er tangering av flest spillere man har benyttet i løpet av en sesong i Europa. Martin Kelly er den eneste som har startet alle fem kampene, mens Lucas og David N’Gog også har vært på banen i hver kamp.

FC Utrecht ble til i 1970, da klubbene DOS, Elinkwijk og Velox gikk sammen. DOS vant ligaen i 1958, mens Utrecht aldri har vunnet.

Siden de ble dannet har Utrecht aldri vært utenfor den øverste divisjonen i Nederland, i likhet med de tre store PSV, Ajax og Feyenoord.

Sist Utrecht spilte i Europa var i 2004-05, da de kom til gruppespillet i UEFA-Cupen, men tapte alle fire kampene.