Klart for spennende innspurt

En tredjedel av årets sesong gjenstår, og det ligger an til en veldig spennende kamp om fjerdeplassen i Premier League. Sotirios Kyrgiakos fryder seg over å ha fått sin egen sang.

Liverpoolfc.tv har i dag tatt for seg de gjenværende kampene for de fire lagene som tilsynelatende kniver om den viktige fjerdeplassen i Premier League. En plassering som gir kvalifisering til Champions League. På papiret synes det som om Liverpool har en enklere innspurt enn det rivaler som Manchester City og Tottenham har.

For Liverpool synes de tøffeste kampene å være bortekampene mot Manchester-lagene, samt hjemmekampen mot Chelsea i nest siste serierunde. Manchester City skal ut i kamper mot alle de tre rivalene om fjerdeplassen, samt at de også skal møte topptrioen Chelsea, Arsenal og Manchester United i ligainnspurten. Tottenham skal også møte alle de tre topplagene, samt Man City. Aston Villa synes å ha en langt enklere innspurt, der bortekamper mot Man City og Chelsea på papiret er de vanskeligste oppgavene.

Liverpools 12 gjenstående ligakamper:
Feb 21 - Man City (a)

Feb 28 - Blackburn (h)
March 8 - Wigan (a)
March 15 - Portsmouth (h)
March 21 - Man Utd (a)
March 28 - Sunderland (h)
April 3 - Birmingham (a)
April 11 - Fulham (h)
April 17 - West Ham (h)
April 24 - Burnley (a)
May 1 - Chelsea (h)
May 9 - Hull (a)

- Vi er i en langt bedre posisjon nå enn for en måned siden, noe som er bra. Dersom vi klarer å vinne kampene fremover, vil vi beholde den posisjonen. Det vil bli bra å få tilbake Torres, Benayoun og Johnson. Ikke bare fordi de er gode spillere, men også fordi det blir større konkurranse om plassene på laget, kommenterer Rafael Benitez.

Manchester Citys 14 gjenstående ligakamper:
Feb 16 - Stoke (a)
Feb 21 - Liverpool (h)
Feb 27 - Chelsea (a)
March 6 - Tottenham (h)
March 14 - Sunderland (a)
March 20 - Fulham (a)
March 29 - Wigan (h)
April 3 - Burnley (a)
April 10 - Birmingham (h)
April 17 - Man Utd (h)
April 24 - Arsenal (a)
May 1- Aston Villa (h)
May 9 - West Ham (a)
TBC - Everton (h)

- Jeg føler meg enda mer selvsikker nå. Vi har spilt bra i mine 3-4 første kamper, selv om vi har fått spillere skadet. Jeg er sikker på at vi vil vinne våre kamper når vi får tilbake disse spillerne. Vi må huske på at vi har to kamper til gode, og vinner vi disse vil vi innta fjerdeplassen. Vi har en god sjanse til å vinne disse kampene. Så snart alle spillerne er skadefrie, tror jeg ikke dette blir noe problem, sier Roberto Mancini.

Tottenhams 12 gjenstående kamper:
Feb 21 - Wigan (a)
Feb 28 - Everton (h)
March 6 - Man City (a)
March 13 - Blackburn (h)
March 20 - Stoke (a)
March 27 - Portsmouth (h)
April 3 - Sunderland (a)
April 10 - Arsenal (h)
April 17 - Chelsea (h)
April 24 - Man Utd (a)

May 1 - Bolton (h)
May 9 - Burnley (a)

- Resultatene fra tidligere sesonger lyver ikke. Liverpool har alltid vært med i Champions League. De hadde en dårlig start på sesongen, og folk sa at andre lag kan spille seg inn blant topp fire. Men dersom jeg skal være ærlig, så tror jeg Liverpool er laget å slå om vi skal klare fjerdeplassen. Vi må sørge for at vi er i posisjon til å klare det, uttalte Peter Crouch nylig.

Aston Villas 13 gjenstående kamper:
Feb 21 - Burnley (h)
Feb 27 - Hull (a)
March 6 - Sunderland (h)
March 13 - Stoke (a)
March 16 - Wigan (a)
March 20 - Wolves (h)
March 27 - Chelsea (a)
April 3 - Bolton (a)
April 10 - Everton (h)
April 17 - Portsmouth (a)
April 25 - Birmingham (h)
May 1 - Man City (a)
May 9 - Blackburn (h)

- Det er uunngåelig at det snakkes om en topp fire-plassering. Det er ganske sprøtt. De andre lagene har større og sterkere spillertropper enn vi har, og det er hva som bekymrer meg mest. Vi har en gruppe spillere som er helt fantastiske, men jeg blir bekymret ved tanken på at de kan bli skadet, sier Villa-manager Martin O'Neill.

Kyrgiakos stolt over sang
Sotirios Kyrgiakos sin popularitet på The Kop har økt kraftig etter nyttår, og nå har også Liverpool-fansen laget en egen sang til grekeren. Noe midtstopperen er mektig stolt over.

Sangen går etter samme melodi som "Oh Campione", og teksten er som følger:

"We thought his days were numbered, now he plays here every week. We can't pronounce his surname so we call him Nick the Greek. Oooh Kyrgiakos."

- Jeg er ekstremt glad for å høre fansen til en så stor klubb synge mitt navn. Det er vanskelig å beskrive følelsen når du hører det. Det er veldig oppmuntrende for enhver fotballspiller og noe av det beste du kan oppleve, sier Kyrgiakos til LFC Weekly.