Klubbrekord for Hodgson?

Dersom Liverpool slår Steaua Bucuresti i kveld, vil Roy Hodgson bli den første Liverpool-manager til å vinne sine første fem kamper i europacupene. Antatt lagoppstilling.

Liverpool har så langt brukt 26 ulike spillere i årets Europa League. Lucas og Martin Kelly har startet alle fire kampene, mens David N'Gog har vært på banen i samtlige.

Dette er andre sesong på rad at de røde møter rumensk motstand. I fjor møtte de Unirea Urziceni og vant 1-0 på Anfield og 3-1 i Romania.

Liverpool har faktisk vunnet samtlige Europa League-kamper de har spilt på Anfield, og de har aldri blitt eliminert fra europacupene av et rumensk lag. De har ikke sluppet inn mål mot rumensk motstand på Anfield noen gang (seks kamper).

Liverpool møtte Steaua også i UEFA-cupen i 2003. Djimi Traore nettet da det ble 1-1 i Bucuresti, mens Harry Kewell ble matchvinner i returen på Anfield. Steven Gerrard er den eneste nåværende Liverpool-spilleren som var involvert i de to kampene.

Steaua ble nummer fire i den rumenske ligaen i fjor, sju poeng bak seriemester Cluj. Unirea, som Liverpool møtte i fjor, ble nummer to. Kveldens motstander deltok i gruppespillet i Europa League også i fjor. De spilte uavgjort i fire kamper og tapte to, og endte sist i en gruppe som ellers bestod av Fenerbahce, Twente og FC Sheriff.

Steaua kvalifisere seg for årets gruppespill ved å beseire Grasshoppers 4-3 på straffespark, etter 1-1 sammenlagt etter to kamper.

Rumenerne åpnet årets hjemlige serie med fem seire og en uavgjort på de seks første kampene. På de neste tre spilte de en uavgjort og tapte to. Sist helg tapte de 1-0 for Unirea, selv om de benyttet fem spillere som ble kjøpt fra nettopp Unirea i sommer! De har imidlertid bare sluppet inn sju mål på sine ni kamper denne sesongen, og ingen har gjort mer enn ett mål mot dem.

Steaua må klare seg uten fire av sine faste spillere i kveld; forsvarerne George Galamaz og Pablo Brandan, og spissene Marius Onofras og Marius Bilasco. Disse fire er ikke spilleberettiget etter å ha figurert for Unirea i Champions League-kvalifiseringen.

Fra Merseyside antydes det nå at Liverpool kommer til å starte med følgende elleve spillere i kveld: Reina, Kelly, Kyrgiakos, Agger, Konchesky, Rodriguez, Spearing, Meireles, Babel, Cole, N'Gog. Vi understreker at dette er ubekreftede opplysninger.