Komité klar for å finkjemme dokumenter

Komiteen som skal gjennomgå de tidligere hemmeligstemplede Hillsborough-dokumentene er nå utnevnt. Sju personer tar fatt på det omfattende arbeidet. Steven Gerrard i voks.

Identiteten til de sju som skal gjennomgå de frigitte dokumentene ble offentliggjort av Liverpool Echo i dag. Komiteen består av folk fra politiet, helsesektoren, media og en arkivar.

Komiteen består av:

Phil Scraton, professor i kriminologi ved universitetet i Belfast. Han er forfatter av Hillsborough-boken "The Truth".

Katy Jones, TV-produsent og produsent av Jimmy McGoverns dramadokumentar "Hillsborough".

Peter Sissons, nyhetsanker og journalist.

Paul Leighton, tidligere overkonstabel i Nord-Irland.

Dr Bill Kirkup, tidligere assisterende direktør i helsedepartementet.

Christine Gifford, medlem av myndighetenes komité for offentlig informasjon.

Sarah Tyacke, tidligere daglig leder av nasjonalarkivet.

Disse sju skal nå ta fatt på den omfattende jobben med å finstudere den enorme mengden med tidligere hemmeligstemplede dokumenter. Komiteen vil bli ledet av biskopen av Liverpool, James Jones. Komiteen er øremerket dette arbeidet helt frem til 2012. Regjeringen skal være godt fornøyd med bredden i komiteen, og de etterlatte skal også være fornøyd med valget av komitémedlemmer.

Komiteen vil møtes for første gang i Liverpool den 4.februar.

- Komitémedlemmene i Hillsborough Independent Panel er alle eksperter innenfor sine felt, uttaler innenriksminister Alan Johnson.

- Vi er veldig godt fornøyd med komiteen som ble presentert i dag, og ser frem til at arbeidet med gjennomgangen av dokumentene skal starte, uttaler Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group.

- Denne komiteen har tillit hos alle berørte parter, og vi ser dem som kapable til å utføre denne veldig viktige oppgaven. Vi ser frem til å jobbe sammen med dem de kommende månedene, og håper på et tilfredstillende utfall av gjennomgangen, legger hun til.

Gerrard i voks
Steven Gerrard vil snart være på plass i vokskabinettet Madame Tussauds i London. Liverpool-kapteinen vil få en plass i den interaktive sportsavdelingen, iført Liverpool-drakt og fotballsko som Gerrard har brukt i kamp.

- Jeg er henrykt over å få min egen voksfigur i Madame Tussauds, sier hovedpersonen selv  til Liverpool Echo.