Kommentar fra SOS

Spirit of Shankly har kommet med en uttalelse i kjølvannet av det omtalte intervjuet med Christian Purslow, og hvor man fastholder at man arbeider for å få et nytt eierskap i LFC.

Supporterorganisasjonen offentliggjorde denne uka to referater av et møte med daglig leder i Liverpool FC, Christian Purslow. Referatet som SOS forfattet og leverte ble ikke godkjent av Purslow, som sendte tilbake en versjon hvor mye tekst både var utelatt og lagt til. Til tross for at Purslow ikke godkjente hva som ble sendt fra SOS, har verken han eller klubben siden gått ut og hevdet at noe som stod der var uriktig.

SOS valgte til slutt å legge ut begge versjonene, da man ikke kunne stå inne for at svaret til Purslow var et akseptabelt bilde av hva som ble sagt på møtet.

I den originale versjonen avdekket uttalelser fra Christian Purslow bl.a. at Liverpools eiere Hicks og Gillett er påkrevd å betale £100M som utelukkende skal redusere klubbens gjeld, at banken ønsker amerikanerne ut av klubben, og Hicks og Gillett ikke har midler eller får tillatelse til å låne mer Royal Bank of Scotland. Det ble erkjent at i dagens situasjon har ikke LFC råd til å ha et positivt transferbudsjett, at eierne har priset klubben for høyt og at klubben er på vei til å bli solgt.

I versjonen til Christian Purslow ble SOS også oppfordret om at man skulle stoppe med demonstrasjoner, da dette ville være negativt i forhold til mulige nye investorer.

Vi nevner det siste, da dette har vært en del av årsaken til at SOS på sine hjemmesider nå har lagt ut hva de mener er en klargjøring av sin situasjon som følte av møtet med Christian Purslow.

"Spirit of Shankly ble formet som et resultat av et stadig økende sinne fra fansen overfor hvordan Tom Hicks og George Gillett drev LFC. Siden vi ble dannet har vi tatt opp mange spørsmål som bl.a. billetter og reiser, men vårt nåværende hovedfokus er å jobbe for at det nåværende eierskapet i klubben blir fjernet. Slik har det alltid vært, og slik vil det alltid være inntil de reiser, som følge av deres brutte løfter og stadige løgner, i tillegg til deres ynkelige forsøk på å fungere som "voktere".

Vi ønsker et nytt eierskap i klubben, vi ønsker eiere som ikke kommer med falske løfter eller forteller løgner. Enhver ny eier eller investor vil bli nøye vurdert. Dette har ikke noe med dem å gjøre som personer eller som en organisasjon, men brent barn skyr ilden.

Vi kommer til å gå alle nye eiere i dypden, men dette er ikke noe er ment å være avskrekkende for nye eiere, eller de som er interessert i klubben. Dette bare viser hvor mye vi bryr oss, at vi ønsker det beste for vår fotballklubb, og at det kaoset som har hersket utenfor banen siden vi fikk våre nåværende innehavere ikke må gjentas.

Eventuelle nye eiere eller investorer, vil få muligheten til å gjøre hva som er det rette, og fungere som voktere. De vil ikke bli klandret for de problemene som er blitt skapt av Tom Hicks og George Gillet, men hvis fansen ser at du vandrer ut på den samme stien, da vil reaksjonen trolig bli enda mer høylyet enn hva som har vært tilfellet så langt. Alle potensielle eiere eller investorer som blir tatt til rette av oss som ønsker hva som er best for klubben, vil ganske enkelt ikke være gode nok for LFC.

For å lindre de bekymringer som måtte være hos mulige investorer eller eiere, vil vi anmode dem å snakke med oss for å diskutere deres hensikter med klubben, og for at de lettere skal forstå våre fans, og hvorfor vi gjør hva vi gjør - som ganske enkelt er fordi vi bryr oss!

De som driver denne fotballklubben snakker stadig om at fansen er den 12. mann ute på banen. Det er de samme fans som nå protesterer, og er sinte over hvordan deres fotballklubb blir drevet. De ønsker å protestere. Du kan ikke ha det på begge måter, Mr. Purslow."