Kort presentasjon av NESV

New England Sports Ventures LLC er Liverpool FC sin nye eier, dersom de nåværende eierne og deres advokater ikke klarer å blokkere salget. Her er en kort presentasjon av John W. Henry og hans firma.

Med en gang kan vi vel si at John William Henry på ingen måte kommer til å være som en Roman Abramovich for Liverpool, og ei heller kommer til å drive klubben på samme måte som det gjøres på City of Manchester Stadium. 61-åringen hadde i følge Boston Magazine en formue på $860 millioner i 2006, og det har siden den gang også blitt rapportert at firmaet hans har vært i vanskeligheter.

Han grunnla New England Sports Ventures i 2002, og selskapet kjøpte da baseballklubben Boston Red Sox. Det skal være etter å ha sett hvordan Henry har drevet Red Sox, at Liverpools styre skal ha blitt overbevist om at han er den riktige mannen til å kjøpe klubben. Red Sox har hatt stor suksess siden 2002, og vant i 2003 sin første World Series på 86 år. Den bedriften gjentok de i 2007,

Tre år før NESV kjøpte Red Sox, annonserte de planer om å bygge et nytt stadion nær sitt nåværende legendariske anlegg Fenway Park. Dette ble kansellert, og den 99 år gamle baseballstadion ble i stedet kraftig pusset opp. Dagens pressemelding fra Broughton inneholdt ingen lovnader om stadion i Stanley Park, men vi antar det er inkludert i en av lovnadene, ettersom det var et av kravene styret ville kreve av en ny eier.

NESV eier også Nascar-laget Rousch Fenway Racing. Selskapets idelogi skal være å vinne, noe suksessen med Boston Red Sox viser. Red Sox har et av de største lønnsbudsjettene i Major League Baseball, noe som viser at man hvertfall tidligere ikke har vært redd for å investere i det sportslige.