Kuyt ser frem til møtet med gamleklubben

Dirk Kuyt håper at Liverpool kan ta et langt steg mot 1/16-finalen i Europa League med seier mot hans tidligere klubb FC Utrecht på torsdag. Han trenger fortsatt litt tid etter skulderskaden.

Dirk Kuyt begynte sin profesjonelle karriere i FC Utrecht og tilbrakte fem år der. Nå ser han frem til å returnere til Stadion Galgenwaard.
- Det betyr mye å dra tilbake, sier Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Det er klubben som ga meg muligheten til å spille profesjonell fotball. Jeg var der i fem år og trivdes virkelig. Jeg er meget glad for muligheten de ga meg.

- Jeg kjenner ikke mange spillere der nå. Det er bare to eller tre som fortsatt spiller for laget, men jeg kjenner også noe karer som jobber i klubben, så det blir hyggelig å komme tilbake og treffe dem.

- Vi ønsker å få et resultat. Hvis vi beseirer Utrecht i Utrecht, vil det være flott fordi vi da vil ha seks poeng i gruppen allerede og vil nesten være i neste runde.

- Vi jobber hver dag med dette laget, og vi vet at vi besitter kvalitet. Det er bare et spørsmål om tid før vi får resultater.

Utrecht beseiret Celtic 4-0 i kvalifiseringen til gruppespillet.
- Jeg liker å se nederlandsk fotball og se hvordan de nederlandske lagene klarer seg, spesielt i Europa. Da vi kvalifiserte oss, så jeg at de fikk et flott resultat mot Celtic. Jeg sa til noen av mine lagkamerater at jeg ville like å spille der fordi det alltid er spesielt å komme tilbake.

- De har et lag med mye kvalitet.  De er et ungt lag, men de kan spille meget bra om dagen, spesielt hjemme. De har hatt noen flotte resultater der, som å slå Celtic 4-0. Resultatet i den første gruppekampen mot Napoli var også brukbart.

- De ser ut til å gjøre det veldig vanskelig for store lag, Hvis dere spør Ajax-spillerne om de liker å dra til Utrecht, vil de alle si nei fordi det er veldig vanskelig å få et godt resultat der. For oss vil det bli en flott kamp å spille i. Jeg forventer at stemningen blir veldig god.

Kuyt kom tilbake fra skulderskaden enn tidligere enn forventet og scoret i 2-2-kampen mot Sunderland.
- Jeg trenger fortsatt litt tid. En skade som dette trenger fire til seks uker. Jeg har kommet meg veldig fort, men jeg trenger et par kamper for jeg er inne i det igjen.

- Det var selvsagt en deilig følelse å score igjen og hjelpe laget. Uheldigvis klarte vi ikke å vinne kampen, men jeg er sikker på at resultatene vil komme om vi fortsetter å jobbe på samme måte.

- Vi ønsker å forbedre oss så fort som mulig. Forhåpentligvis kan vi starte med Utrecht-kampen og følge opp med tre poeng mot Blackpool. Så kan vi reise av gårde til landskampene med en god følelse.