Kuyt sulten på suksess

Dirk Kuyt har ikke vunnet noe som helst med Liverpool ennå, og er nå mer sulten på suksess enn noen gang tidligere. Benfica-trener Jorge Jesus bekymret for kort restitusjonstid.

Champions League-finalen i 2007 og fjorårets andreplass i Premier League er det nærmeste Dirk Kuyt har vært å vinne et trofé med Liverpool. Derfor er nederlenderen ekstra giret på å gå til topps i årets Europa League.

- Som alle andre spillere ønsker jeg å vinne noe. Når du spiller for Liverpool FC ønsker du å kjempe om trofeene. Når du ankommer Melwood blir du møtt av de største trofeene i fotballverden, og det gjør deg enda mer sulten på sølvtøy, forteller Kuyt til Liverpool Daily Post.

- Dette gjelder ikke bare spillerne som fortsatt ikke har vunnet noe med klubben, men også spillere som Steven Gerrrard, Jamie Carragher og Jose Reina, som har vært med på å vinne trofeer med Liverpool FC. Det har kanskje gjort dem enda mer sultne på trofeer.

- Jeg kom til Liverpool for å vinne sølvtøy. Dessverre har det ikke skjedd ennå. I min tid her har vi tapt en Champions League-finale og blitt nummer to i Premier League. Vi har vært veldig nær å vinne trofeer, men det har ikke lykkes. Forhåpentligvis lykkes vi denne sesongen, og at dette kan bli det første av mange trofeer for oss.

Liverpool har vunnet UEFA-cupen tre ganger tidligere, og et nytt trofé vil være kjærkomment.

- Ser man tilbake på Europaligaen de foregående sesongene, så har kanskje ikke alle lagene i kvartfinalen vært like gode som i år. Lagene som fortsatt henger med er Benfica, Atletico Madrid, Valencia, Standard Liege, Wolfsburg, Hamburg og Fulham i tillegg til oss selv. Dette er ganske gode lag. Dersom vi vinner trofeet, vil vi sitte igjen med en god følelse.

- Å gå til topps i denne turneringen vil bety mye for enhver spiller. Ved begynnelsen av sesongen ville vi selvsagt ha foretrukket å være i Champions League på dette tidspunkt, men nå er vi i Europaligaen, og vi er i alle fall fortsatt involvert i europacupene. Arsenal og Chelsea er ute. Det vil være bra om et engelsk lag vant et europeisk trofé også denne sesongen.

- Jeg vet ikke eksakt hva fansen føler, men for meg er et trofé spesielt uansett. Å vinne et europeisk trofé ville være en flott prestasjon, etter alt som har skjedd denne sesongen.

Liverpool-spillerne var ikke spesielt fornøyd med dommer Jonas Eriksson i Lisboa i forrige uke. Dommeren sendte Ryan Babel av banen og annulerte en scoring av Fernando Torres, før han ga Benfica to straffespark som gjorde at vertene vant 2-1. En slik opptakt borger for en lidenskapelig stemning på Anfield i kveld.

- Alle vet hva som skjedde for en uke siden. Vi var uheldige med det røde kortet, mens Benfica muligens fortjente ett. Men dette har vi lagt bak oss nå, sier Kuyt.

- Benfica er ubeseiret på 27 kamper. Selv har vi spilt meget bra i de siste hjemmekampene, og jeg håper vi kan prestere på det samme høye nivået, og dermed vinne og gå videre.

- Vi kontrollerte kampen den første halvtimen av det første oppgjøret og gjorde et flott mål. Jeg hadde en god følelse da, men så ble vi redusert til ti mann, noe som var synd. Hadde vi spilt 11 mot 11 ville det ha vært interessant å se hva som hadde blitt utfallet. I kveld finner vi ut hva som skjer videre.

- Tålmodighet blir et nøkkelord. Vi spiller alltid for å vinne. Vi så Barcelona spille på tirsdag. De kunne ha spilt for 0-0 eller 1-1, men gikk for å vinne kampen. Det bør vi gjøre også.

- Vi kan gjøre det enklere for oss selv ved å holde nullen, men vi vet vi må score mål. Vi har erfaring med et lignende scenario fra Lille-kampen i forrige runde, og da viste vi hvordan det skal gjøres.

- Situasjonen vil se lysere ut om vi kan vinne dette trofeet og avslutte bra i Premier League i tillegg. Vi vet det blir vanskelig å ta fjerdeplassen nå. Det eneste vi kan gjøre er å vinne kampene som står igjen. Vi har muligheten til å vinne samtlige.

Jesus bekymret for kort restitusjonstid
En høyaktuell overskrift nå like etter påske, men i dette tilfellet er det altså snakk om Jorge Jesus, Benfica-manageren.

Benfica spilte nemlig kamp mandag kveld, da de slo Naval på bortebane, og Jesus er nå bekymret over at laget hans ikke har fått tilstrekkelig hvile foran Liverpool-kampen.

- Det bekymrer meg at vi har hatt så kort tid til å ta oss inn igjen siden forrige kamp. Dersom vi hadde hatt 24 timer til ville situasjonen ha vært helt annerledes. Da ville vi ha vært i stand til å spille i et langt høyere tempo, uttaler Jesus til Sky Sports.

- Jeg er egentlig ganske bekymret for at det skal bli en intens match, som vil tære på kreftene for mine spillere, legger han til.

- Vi prioriterer å vinne kamper i den portugisiske ligaen. Dette er en stor kamp. En kvartfinale i Europa League. Men for meg er det bare en av flere viktige kamper.

- Vi vet hvor gode Liverpool er, men vi er godt forberedt. Jeg tror det vil bli en god kamp.