Kyrgiakos beundrer Carragher

Mot Atlético Madrid spilte Carragher sin 628. kamp for Liverpool. Kyrgiakos ønsker å bli så lenge som mulig i klubben. Ian Rush tror Alberto Aquilani kan bli en stor spiller for de rød neste sesong.

Jamie Carragher ligger nå på 7.plass på listen over spillere med flest kamper for Liverpool. Dersom han også spiller mot Chelsea, rykker han opp på 9.plass på listen over spillere med flest ligakamper for de røde. Scouseren står i øyeblikket bokført med 433 Premier League-kamper. Ytterligere én ligakamp sender ham likt med legenden Alan Hansen.
- Det er mange alternativer på stopperplass. Hver spiller har sine egne kvaliteter, uttaler Kyrgiakos til LFC Weekly.

- Carra er annerledes enn de andre. Han er lokal, og dere kan se hva klubben betyr for ham.

- Han har spilt så lenge på høyeste nivå i en av de største klubbene i verden. Som forsvarer kan jeg bare beundre den prestasjonen, jeg vet at det er vanskelig å nå toppen, men jeg vet også at det er enda vanskeligere å holde seg der.

- Jeg synes vi har utviklet et god samarbeid på banen. Han liker å spille ved siden av en spiller som liker å angripe ballen i luften, men jeg føler meg komfortabel med en forsvarer som leser spillet som Carra.

Kyrgikaos er en kompromissløs spiler, noe som har hjulpet ham til å bli en favoritt hos supporterne på The Kop. Han synes likevel det er et stykke frem til sin forgjenger Sami Hyypiä.
- Jeg forstår at Sami Hyypiä forlot klubben og var høyt ansett av alle fra manager til supporterne.

- Sami var en fremragende forsvarer i mange år, også internasjonalt, men jeg trodde ikke at jeg kom hit som hans erstatter.

- Jeg er min egen person, har min egen personalitet og forsøker å leve det livet som er best for meg, så jeg kunne aldri forsøke å erstatte noen andre.

Hyypïa spilte 464 kamper i løpet av ti år for Liverpool. Kyrgiakos har vært på banen ved 19 anledninger denne sesongen.
- Jeg kom hit med et åpent sinn. Livet har vært bedre enn forventet fordi det å flytte til et annet land er alltid en stor omveltning.

- Jeg er ikke en person som er fornøyd med å sitte på benken, så fotballmessig er jeg fornøyd med at jeg har spilt så mange kamper og bidratt til laget. Jeg ønsker å bli her så lenge som mulig. (artikkelen fortsetter under bildet)

- Aquilani trenger mer tid
Alberto Aquilani sto for tre målgivende pasninger mot Burnley. Mot Atlético Madrid sendte han Liverpool i føringen. Italieneren viser nå glimt av hvilke offensive kvaliteter han besitter.
- Han lærer fremdeles om Barclays Premier League. Han kan fortsatt bli bedre, sier Ian Rush til Liverpoolfc.tv.

- Det er et press på ham for å prestere uke etter uke, men vi må gi ham tid. Vi har fortsatt to kamper igjen å spille. Når du spiller mot lag som Chelsea, får han kanskje mer rom å spille i.

- Burnley prøvde å stoppe ham på søndag, men kunne ikke forhindre ham fra å bidra. Han forbedrer seg og kan svært gjerne vise seg å bli en stor spiller for oss neste sesong.