Liverpool lånte for mye, mener RBS

Liverpools amerikanske eiere lånte for mye da de kjøpte klubben. Det sier Roayl Bank of Scotland (RBS).

Det meste av gjelden på 237 millioner pund som er påført Liverpool Football Club "eies" av den statseide Royal Bank of Scotland. Nå sier banksjefen at Tom Hicks og George Gillett lånte for mye penger den gang de kjøpte klubben.

Tom Hicks og George Gillett kjøpte Liverpool FC fra David Moores som den gang hadde aksjemajoriteten i klubben i 2007 for £219m..

Men de amerikanske eierne opptok lånene og påførte klubben gjeld og kostnadene har siden økt sterkt.

Royal Bank of Scotland (RBS) og en annen långiver, Wachovia, ventet opprinnelig at £100M skulle bli tilbakebetalt denne sommeren.

Men i vår tillot RBS at Hicks og Gillett fikk ennå seks måneder for å finne en ny kjøper av klubben, og tilbakebetale den enorme gjelden.

I et eksklusivt inervjue med Liverpool ECHO i dag, sier RBS chief executive, Stephen Hester, at før finanskrisen så var det for mange forretninger, inkludert Liverpool FC, som tok for store lån.

- Med den innsikt vi har i dag, så er det noen forretningstakere som lånte for mye og Liverpool FC var en av dem dem.

Kommentarene fra banksjef hester kommer ett døgn etter at Anfield-formann Martin Broughton innrømmet at det ikke har vært noen bud på klubben så langt.

Hester snakket med Liverpool-avisen etter en frokost med medlemmer av Liverpools Chamber of Commerce på byens Hope Street Hotel.

Banksjefen fikk for noen uker siden tusenvis av emails fra Liverpool-supportere i en aksjon for å få RBS til å vurdere finansavtalen med klubben på nytt.

- Det er helt klart at det er mange rundt Liverpool FC som er opptatt av klubben. det forstår vi og vi forsøker å være ekstra sensitiv i måten vi behandler denne saken på. Vi har vært veldig forståelsesfull når vi har jobbet med denne saken. Jeg har fått en forståelse av at det er i alles interesse å få en tidlig avgjørelse på denne saken, sier Hester.

.- Alle som er involvert i denne saken jobber hardt for å gjøre en så god jobb som mulig og få en riktig beslutning. jeg trror helt sikkert klubben trenger stabilitet for framtiden og dette er ikke nødvendigvis bare et spørsmål om eierskap. Dette handler ikke nødvendigvis bare om hvem som eier klubben, men også hvilke planer de nye eierne har for den framtidige driften. Vi har ikke tappet Liverpool FC for penger og jobbet tett med eierne. Men jeg føler meg overbevist om at lånene som tas opp i framtiden må være lavere enn de som har vært tatt opp til nå, sier RBS-sjefen.