Liverpool-legender til Lerkendal

Steve McManaman og flere tidligere Liverpool-spillere kommer til Trondheim for å spille mot RBK-legender på Lerkendal lørdag 5. juni. Det blir også seminar med Jan Mølby og Stig Inge Bjørnebye.

Lørdag 5. juni blir det kamp mellom Liverpool-legendene og de gamle Rosenborg-stjernene. I tillegg til McManaman er gamle helter som Phil Babb, Mark Wright, Ronnie Whelan, Jan Mølby, Mike Marsh, Paul Walsh og Jason McAteer i Liverpool-troppen.

- Vi skulle gjerne ha hatt Ian Rush her også, men han er opptatt med VM som kommentator på dette tidspunktet, sier Per Jørgensen, som står bak arrangementet sammen med Bernt Jo Vole, til Adresseavisen

For Rosenborg stiller solide navn som Bent Skammelsrud, Erik Hoftun, Rune Bratseth, Sverre Brandhaug og Mini. Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem og Bjørn Tore Kvarme har alle spilt for begge lagene tidligere og er aktuelle for kampen. Bjørnebye er allerede klar.

- Jeg tror ikke det blir blod, svette eller tårer, men fine prestasjoner, dog i et litt roligere tempo enn normalt. Jeg håper de som har et forhold til lagene møter opp, sier Bjørnebye, som fortsatt har god kontakt med en del av sine tidligere medspillere.

- Først og fremst blir det gøy. Det er fint at noen kan arrangere noe sånt. Jeg må prøve å gjøre en god figur. Første omgang skal jeg spille for Rosenborg, så får jeg se an pauseresultatet hva jeg gjør i andre omgang, smiler den tidligere englandsproffen.

Liverpool-stjernene kommer til Trondheim fredag 4. juni. Da blir det blant annet seminar med Mølby og Bjørnebye.

Vil skape tradisjon
- Vi ønsker å skape en tradisjon med denne legendekampen. Enten med Liverpool eller et annet engelsk topplag som motstander til Rosenborg, sier Per Jørgensen.

Han har et håp om at kampen vil bli godt besøkt.
- Vi håper at Kjernen kommer og vil invitere alle lag i fotballkretsen. Jeg tror det kan komme alt fra 2500 til 10000 tilskuere, sier han.

Kilde: Adresseavisen.