Liverpool res v Wigan res 1-1

Martin Kelly var tilbake på reservelaget og ga Liverpool ledelsen, men Wigan utlignet umiddelbart etterpå i en kamp hvor reservene ikke var på sitt beste.

Martin Hansen Martin Kelly (John Flanagan 72), Daniel Ayala, Victor Palsson, Chris Mavinga; Steven Irwin, Francisco Duran (Alex Cooper 61), Damien Plessis (Nicola Saric 68), Alex Kacaniklic; Lauri Dalla Valle, Jordy Brouwer. Reserver: Chris Oldfield, Nikolaj Køhlert.

Wigan: Nicholls; Morris, Mustoe, Gohouri, Redmond; Routledge, Holt; Buxton, Kupisz, Bouaouzan; Jukes (Boothman 76). Reserver: Breeze, Williams, Serrano, Davila.

1.omgang:

14.min:
 Damien Plessis tar "hevn" for en tidligere takling som han mente var for hard.

Et lite spillemessig overtak for Liverpool det første kvarteret, men lite har skjedd foran målene.

16.min:  Et innlegg fra venstrekanten til Wigan finner Buxton på løp inn i feltet, men midtbanespilleren treffer helt feil fra omtrent straffemerket.

20.min: Duran løfter et frispark mot bortre stolpe, men Ayala header svakt for nærme keeper som får kontroll.

22.min:  Kelly slår et innlegg fra høyre. Kacaniklic prøver en heading fra hjørnet av 16-meteren og han lobber nesten over keeper som får slått ballen til corner.

31.min: Bouaozan forsvarer sentralt og skyter fra 20 meter, men nokså rett på Hansen.

36.min: Brouwer prøver seg fra langt hold, men nokså ufarlig utenfor.

38.min:  Kjappe Bouaozan finner seg plass på kanten av straffefeltet, men skuddet går like utenfor høyre stolperot.

41.min: Utmerket kontring av Liverpool involvert Duran, Irwin og Brouwer, men Dalla Valle får en vanskelig jobb da han må headet et overlegg fra skrå vinkel og er nærme en keeper som redder uten problemer.

45.min:  Duran slår et frispark pent inn i feltet, Lauri Dalla Valle kommer høyest og header klokkerent i tverrliggeren.

Totalt sett en nokså kjedelig omgang, hvor Liverpool synes å være preget av å ha spilt en hard kamp sist tirsdag. Etter hvert fikk Wigan også noe mer tak på midtbanen og syntes å få mer selvtillit, etter et åpningskvarter hvor Liverpool hadde ballen mest men uten å skape noe. Gjennom raske Bouaozan var gjestene farligst i en periode midtveis i omgangen, dog uten at de heller produserte særlig med sjanser. Liverpool løftet seg litt mot slutten igjen, og en Lauri Dalla Valle som har blitt sulteforet på baller var nærmest men en ypperlig heading som gikk i tverrliggeren. Trener John McMahon vil forvente mer sprut fra sitt mannskap etter pause.

50.min:
Liverpool er campert rundt straffefeltet til Wigan en periode, men da Francisco Duran skal avslutte fra returrommet går skuddet høyt over.

51.min:  Gult kort til Wigan, tror det var Routledge.

52.min: Redmond drar til på direkten fra et overlegg fra høyre og treffer godt, men skuddet et par meter utenfor.

54.min: Kacaniklic får mye plass ute på venstresiden, men forsvaret  til Wigan får delvis klarert crossen til Irwin på hjørnet av 16-meteren. Scouseren skyter hardt rett på keeper.

56.min:  Morris hos Wigan i boka etter å ha sparket bort ballen, som følge av å lage et frispark i duell mot Kacaniklic.

57.min:  1-0 KELLY -  Corner fra Duran blir headet tilbake tilbake i feltet av Brouwer, Mavinga nærmest demper ballen til Martin Kelly som kan sette ballen inn fra kort hold.

58.min:
  1-1 MUSTOE - Frispark fra 20 meter som sniker seg inn nede i hjørnet. Ikke imponerende keeperspill av Martin Hansen.

61.min:
 Alex Cooper inn for Duran. Cooper går inn som venstreback, Mavinga inn som midtstopper, og Palsson frem som sentral midtbanespiller.

65.min: Ypperlig forsering fra Cooper fra venstrebacken, Dalla Valle får imidlertid ikke ordentlig treff med hodet på det lave overlegget. Finnen hadde trolig gjort lurere i å kaste fram et bein.

67.min:    Mavinga får gult for en felling like utenfor 16-meteren.

68.min:  Mustoe prøver seg igjen på frispark, men går via et bein og like over.

68.min:  Nicola Saric inn for Plessis.

69.min: Cooper prøver et langskudd, men treffer dårlig og ballen triller inn til keeper.

70.min: Innbytter Cooper drar opp et nytt angrep, men Brouwer får ikke ordentlig klem på et forsøk på halv volley.

72.min: Nok et langskudd fra Liverpool, og Steven Irwin treffer bra men en liten meter utenfor stolperota.

72.min:  17-årige John Flanagan inn for Kelly.

75.min:  Steven Irwin slår et hardt og godt frispark, men Saric header svakt utenfor fra god posisjon.

76.min:  Boothman inn for Jukes hos Wigan.

78.min: Redmond slår en cross, som er nær ved å seile inn i det bortre krysset.

90+1.min:    Alex Cooper får booking for en felling ved midtstreken.

90+2.min:   Innbytter Boothman får direkte rødt da han kaster seg inn mot Brouwer.

90+4.min:  En strålende langpasning fra Saric finner Dalla Valle på løp inn i feltet. Finnen demper også ypperlig, men keeper får kastet seg fram og redder i beina på spissen.

Noe bedre av Liverpool etter pause, hvor man fikk flyttet spillet sitt noe høyere opp og Wigan sjelden truet i andre enden. Da Martin Kelly så stod på rett plass etter en corner trodde man at mannskapet til John McMahon var på vei til en ny sier. Minuttet etter kom imidlertid reduseringen, og en billig sådan da Martin Hansen nok burde ha tatt det frisparkmålet. Liverpool var alt i alt nærmest seieren, men virket samtidig å ha nokså flatt batteri etter å ha spilt kamp med nesten det samme mannskapet på tirsdag. Martin Kelly ble kåret til Liverpools beste av LFC TV, men vi synes nok Daniel Ayala ruvet vel så mye i midtforsvaret. Francisco Duran begynner å spille seg i bedre form etter alle skadene, og ble ikke hjulpet sentralt på midtbanen av en Damien Plessis som ga inntrykk av at han helst skulle ha vært en annen plass. Alex Kacaniklic kom mer med etter pause og skapte trøbbel for Wigans høyreback som fort kunne ha blitt utvist. Lauri Dalla Valle fikk en vanskelig oppgave på topp, men var nær ved å score mot slutten av hver omgang. Et pluss også til de unge backene Cooper og Flanagan som igjen fikk vist seg fram, denne gang som innbyttere.