Liverpool U18 - West Bromwich U18 0-0

Liverpool U18 spilte 0-0 mot West Bromwich, men det kunne ha gått langt verre ettersom bortelaget dominerte sluttfasen av kampen og misbrukte en rekke gode sjanser til å ta tre poeng.

Rodolfo Borrells mannskap spilte bra i mesteparten av kampen, men gjestene avsluttet sterkt og de røde klarte å holde stand.

Lauri Dalla Valle spilte ensom spiss i en 4-2-3-1-formasjon med Michael Ngoo, Krisztian Adorjan og Tom Ince bak ham. Michael Roberts og Conor Coady utgjorde den sentrale midtbanen. Backrekken besto av Andre Wisdom, Steven Sama, Matty McGiveron og Jack Robinson. Chris Oldfield voktet målet.

Liverpool åpnet ganske bra, men West Bromwich fikk kampens første sjanse etter tre minutter da de kom gjennom på venstre og spilte ballen tilbake til kanten av 16-meteren. Skuddet føk imidlertid over mål. Liverpools første mulighet kom fire minutter senere. Ince og Dalla Valle kombinerte fint og sendte Adorjan igjennom. Avslutningen ble blokkert og gikk ut til corner.

Dalla Valle hadde en brukbar mulighet til å komme i målprotokollen da han avsluttet etter stuss fra Ngoo. Skuddet gikk utenfor. Det var en brukbar åpning av de røde i 1.omgang. Resten de første 45 minuttene foregikk stort sett på midtbanen. West Bromwich kom til en brukbar mulighet et par minutter før slutt. Ballen gikk over tverrligger. Stort sett hadde begge lag god kontroll i forsvar.

Etter pause åpnet spillet seg. Chris Oldfield måtte foreta flere gode redninger, spesielt mot slutten av kampen. Den første delen av omgangen tilhørte hjemmelaget, men de klarte ikke å finne veien til nettmaskene selv om de skapte flere brukbare muligheter. Ngoo var involvert i flesteparten av mulighetene. Han byttet side med Ince i 2.omgang og skapte mange problemer på venstre side. Flere ganger fikk Liverpool ballen inn i feltet, men West Bromwich fikk klarert. Keeperen deres gjorde flere gode redninger fra Ngoo og Ince, men bortelaget ble bedre desto lenger kampen foregikk. De foretok en rekke offensive bytter, og det utgjorde en stor forskjell.

Oldfield måtte i aksjon flere ganger, og reddet meget godt spesielt ved én anledning. Han var sjanseløs i siste spilleminutt, men da klarte en av Liverpools forsvarere å blokkere avslutningen. Missen kostet West Bromwich alle poengene. Uavgjort var imidlertid et greit resultat ut i fra spill og sjanser, men West Bromwich virket imidlertid som det farligste laget.

Ifølge Liverpool Way var Chris Oldfield Liverpools beste. Jack Robinson og Conor Coady får også positiv omtale.

Liverpools lag: Oldfield, Wisdom, Robinson, Sama, McGiveron, Coady, Ngoo, Roberts, Dalla Valle, Adorjan (Emilsson 66), Ince. Ubenyttede reserver: Ihiekwe, Belford, Roddan, Cooper.