Liverpool vant i retten

Royal Bank of Scotland (RBS) vant rettssaken mot eierduoen Tom Hicks og George Gillett, men det hersker fremdeles noe tvil om hva som nå vil skje framover de neste dagene i forhold til salgsprosessen.

Royal Bank of Scotland (RBS) styrer mot en komfortabel triumf i rettssalen. En avgjørelse er ventet klokken 11.00 norsk tid, og Tom Hicks og George Gillett har innrømmet i retten at de brøt betingelsene som ble satt av Royal Bank of Scotland da de forsøkte å kvitte seg med styremedlemmene Christian Purslow og Ian Ayre i forbindelse med salget av Liverpool FC.

Dommer Floyd vil avgjøre hvorvidt betingelsene ble brutt, og svært lite tyder på at Hicks og Gillett kan vinne rettsaken. Uansett vil duoen etter alle solemerker anke dommen, eventuelt gå til motssøksmål, for å kjøpe seg tid i håp om at bedre bud kan dukke opp.

Ifølge Paul Tomkins er det særdeles tvilsomt om sagaen om eierskapet avsluttes i dag.

BBC-journalisten Dan Roan twitrer om at Christian Purslow og Martin Broughton er tilstede i rettssalen. Roan skriver dessuten at media har fått forbud om å oppdatere rettssaken - selv fra utsiden av rettssalen.

Rettssaken har forøvrig blitt flyttet fra rettssal 16 til rettssal 18 - som utrolig nok er mindre! The Guardian melder om en rettssal tettpakket av journalister og skuelystne.

Daily Telegraphs Paul Kelso skriver på sin side at saken garantert vil dra ut. Han slår fast at "uansett hvem som taper, kommer de til å anke." Hicks og Gillett har startet kampen mot RBS, mens Martin Broughton ønsker å innlede forhandlinger om en egen dom som skal godkjenne salget av Liverpool FC til New England Sports Ventures (NESV).

Ian Ayre er også tilstede i rettssal 18. Dommer Floyd har ennå ikke ankommet.

I korte trekk handler saken om hvem som sitter på retten til å selge Liverpool Football Club.

Mange Liverpool-supportere befinner seg i London i dag. Noen har kommet inn i rettssalen - andre har blitt bedt om å forlate rettssal 18. En av de som har blitt bedt om å forlate rettssalen roper "kan vi anke dette?" og utløser en kollektiv latterkule i retten.

Dommer Floyd har ankommet.

Som allerede nevnt: Retten tillater ikke media å komme med oppdateringer underveis. Ingen utenforstående vet hva som foregår inne i rettssal 18 nå...

LFCSCSB har fått SMS med oppdatering fra rettssalen: "Det virket å gå veien, ja". Ingenting offisielt ennå, dog.

Det bekreftes at Royal Bank of Scotland har vunnet rettssaken mot George Gillett og Tom Hicks!

Salget av Liverpool FC kan dermed fullføres. Skjønt, det er ventet at Hicks og Gillett vil anke saken. Uansett: Det er definitivt 1-0 til RBS, styret og Liverpool Football Club i kampen mot Tom Hicks og George Gillett.

Mr Justice Floyd slår fast at eierne ikke har retten til å blokkere salget. Styret rekonstitueres dermed, og Christian Purslow og Ian Ayre er tilbake på plass, mens Martin Broughton får tillatelse til å gjennomføre salget av Liverpool FC.

Salget skal nå opp i styremøtet for å få endelig "stempel" - dette med Ian Ayre og Christian Purslow som styremedlemmer. Hicks og Gillett kan også møte. Styremøtet går av stabelen kl. 21.00 i kveld.

Dommeren har dømt Hicks og Gillett til å betale RBS hva de skylder banken.

Duoen må også betale saksomkostningene.

Ifølge Sky Sports News, nektes amerikanerne å anke dommen. Oliver Kay i The Times bekrefter påstanden. Tom Hicks og George Gillett har altså mistet muligheten til å anke saken.

Daily Telegraph velger en annen versjon. De skriver at dommer Loyd har fortalt Hicks og Gillett at det er "upassende" om de skulle anke saken. Telegraph hevder imidlertid at ankemuligheten finnes.

Sky Sports News intervjuer Martin Broughton på trappene utenfor rettsbygningen. Samtalen overdøves av Liverpool-supportere som synger "Get out of our club, you lying bastards!" - med klar adresse til rettssakens tapere.

Broughton bekrefter overfor Sky Sports News at styremøtet vil finne sted i kveld. Han nekter dog å bekrefte at NESV blir nye eiere - det skal nemlig behandles på kveldens styremøte.

John W. Henry kommer med følgende melding på twitter: "Well done Martin, Christian & Ian. Well done RBS. Well done supporters!"

Dommer Floyd nekter å innvlige anke til Hicks og Gillett. Han sier det ville vært upassende om han skulle gjort det. Videre sier han at, dersom amerikanerne har bestemt seg for å anke, må de søke om tillatelse i lagmannsretten.

Christian Purslow: - Dette er en stor dag for klubben. Forhåpentligvis vil denne dommen gi Liverpool muligheten til å fokusere utelukkende på fotball de neste ti årene.

Martin Broughton: - Rettferdigheten har seiret. Vi kommer nå til å fortsette salgsprosessen. Vi skal ha et styremøte i kveld, og eierne vil selvfølgelig bli invitert.

Broughton takker alle Liverpool-supportere for støtten. Han tror at klubben har en stor fremtid.

På styremøtet kl. 21.00 skal styret formelt konstitueres på nytt. Deretter skal det igjen stemmes over eierskapet.

Det aller meste peker mot at NESV blir offentliggjort som ny eier av Liverpool FC. Daily Telegraph melder at dette kan skje etter styremøtet i kveld.

Klubben har nå lagt ut en pressmelding på sine hjemmesider. Den lyder som følger:

"Vi er henrykte over at retten har klargjort saken om styrets sammensetning, og har fjernet usikkerheten rundt salgsprosessen.

"Vi vil nå rådføre oss med med våre advokater og planlegge et styremøte i kveld. Videre erklæringer kommer etterhvert."

Mer fra Martin Broughton:

- Jeg er veldig opprømt. Dette er en veldig stor dag for klubben. Rettens avgjørelse vil bane vei for salget. Vi skal ha et styremøte i kveld, og fortsette med salgsprosessen. Det har vært nervøse tider, men vi har hele tiden hatt troen på at rettssaken skulle gå vår vei. Når man går rettens vei, kan man imidlertid aldri være sikre.

Vedrørende det forventede salget til NESV har han følgende å melde:

- Styret må rekonstitueres først, og jeg kan ikke foregripe hva styret kommer til å si. Det vil være upassende. Jeg ønsker å takke supporterne for støtten gjennom denne vanskelige perioden. Vi håper å arrangere styremøtet i kveld. Vi vil skaffe de rette eierne. Saken har fått et fantastisk utfall, og jeg vil bli veldig glad når prosessen vi kom hit for å fullføre er overstått.

Kaotiske scener utenfor The Royal Courts of Justice. Mer enn 100 Liverpool-supportere sang "We love you Martin, we do". Senere brøt folkemassen ut i You'll Never Walk Alone. Sikkerhetsvakter forsøkte å fjerne supporterne som blokkerte inngangen, men de mislyktes.

Lord Grabiner, som representerte styret under rettssaken, anslår kostnadene knyttet til rettssaken til mellom £250 000 og 500 000. Dette må altså Tom Hicks og George Gillett betale.

Keith Oliver, som jobber for Hicks og Gillett, utelukker ikke at amerikanerne vil forsøke å anke saken.

- Vi er selvsagt skuffet over dommerens avgjørelse. Hicks og Gillett vil nå vurdere hva som blir deres neste steg. Det inkluderer hvorvidt de kommer til å søke om å få saken gjenopptatt i lagmannsretten, sier Oliver ifølge Daily Telegraph.

En pressmelding fra New England Sport Ventures erklærer at de har en bindende avtale med Liverpool FC vedrørende oppkjøp. Alt tyder dermed på at John W. Henry og NESV blir Merseyside-klubbens nye eier.