Liverpools juleforberedelser

Lege Peter Brukner forklarer hvordan de røde forbereder seg under det kamp-programmet som er ved juletider og tidlig på nyåret. Comeback i februar for Carragher, Spearing snart friskmeldt.

- Det er en enormt utfordrende tid for oss, med fem kamper på 15 dager, sier Brukner til liverpoolfc.tv.

- Det dreier seg hele tiden om å være klar for neste kamp. Vi legger stor vekt på hvordan man skal få inn riktig næring, hvordan man skal trene og behandle spillerne, slik at de best mulig kan bli klar igjen til kamp hver 3. eller 4.dag.

- De spillerne som ikke har spilt kamp skal i tillegg ha ekstra økter. Vi balanserer med forskjellige grupper av spillere som gjør forskjellige ting i løpet av disse 15 dagene.

- Jeg har vært med landslaget til Australia under VM og Asia Cup og kjenner til slike utfordringer som dette. Vi har allerede hatt det denne sesongen med tre kamper på syv dager da vi spilte mot Chelsea, Wigan og Stoke. Det ga oss en forsmak på juleprogrammet, og for å være ærlig gikk det ikke så bra i forhold til avslutningen mot Stoke. Vi må gjøre det bedre denne gangen.

- Våre spillere er veldig profesjonelle og vi behøver ikke snakke med dem om at de ikke skal spise for mye, eller drikke for mye alkohol, under julen. Vi rådfører dem imidlertid om hva de skal ta til seg av næring.

- Det er mye vekt på karbohydrater og hvorfor dette er viktig umiddelbart etter en kamp. Vi må sørge for at lagrene med karbohydrater, som er kroppens energilagre, er fylt opp igjen før neste kamp. Det er vår jobb, og så er det opp til trenerne og spillerne å gjøre resten.

- Vi vil trene på 1.juledag som forberedelse til kampen mot Blackpool dagen etter. Det blir en tidlig og nokså lett økt, hvor det vil være et kort spillermøte med informasjon om motstanderen. Det er slik det pleier å være før en kamp. Vi vil reise opp til Blackpool på morgenen 2.juledag.

Angående skader bekrefter Peter Brukner at februar fortsatt er et siktemål for et comeback for Jamie Carragher. Jay Spearing er startet løpetrening, men behøver ytterligere et par uker til å bygge seg opp på.