Lucas får skryt

Både Sammy Lee og Rafael Benitez er full av lovord om Lucas, etter brasilianerens gode kamp og scoring mot Benfica. Målet var hans første for sesongen. Manageren forsvarer Torres-byttene.

- Folk har sine egne meninger om ham, og det må vi respektere. Men vi vet hva denne gutten er kapabel til, uttaler assistentmanager Lee til Liverpoolfc.tv.

- Lucas trenger ikke å overbevise oss noe mer. Vi vet hva han er i stand til å gjøre. Han er en fantastisk gutt, en god proff, og en meget god spiller å ha i troppen. Etter hans spill på torsdag vil forhåpentligvis også andre få øynene opp for hans kvaliteter, legger scouseren til.

- Han gjorde et flott mål, men det var hans generelle spill i en flott laginnsats jeg la mest merke til. Han løp enormt mye, og satte inn gode taklinger både i angrep og forsvar. Mot Benfica demonstrerte han rett og slett hvilket repertoar han har.

- Vi fikk oppleve en ny stor kveld på Anfield, og det har vært mange av dem opp gjennom årene. Publikum spilte en viktig rolle, og var fantastiske som vanlig. Vi må også gi honnør til Benfica, som er et veldig godt fotballag. Vi gikk til kampen med et vanskelig utgangspunkt, siden vi lå under 2-1, men alle stod sammen og spilte sin rolle. Og den tolvte mann var fantastisk, avslutter Lee.

Dette er noe manager Rafael Benitez samtykker i.

- Han satte inn noen meget gode taklinger, og han gjorde det meget bra mot Benfica, forklarer manageren til Liverpool Echo.

- Når en spiller jobber så hardt som dette, spiller bra, scorer mål og er involvert hele tiden, må du være fornøyd med ham, legger han til.

- Supporterne på stadion kunne se Lucas løpe og jobbe veldig hardt. De vet han gjør en fantastisk jobb. Noen folk i mediene, og folk som sitter komfortabelt i sine sofaer, kan ringe inn og kritisere. Det er veldig enkelt for dem. Men fansen på stadion som ser Lucas hver uke, de skjønner at han har blitt en viktig spiller for oss. Vi snakker ikke om en spiller som Gerrard eller Torres, men likevel en som gjør en viktig jobb. Og jeg er sikker på at han vil bli enda bedre.

- Jeg har hørt mye fra folk som virkelig ikke har peiling på hva som foregår her. De har for eksempel spurt meg om hvordan Torres kan være sliten, når han ikke har spilt så mange kamper. Det er ikke antall kamper det kommer an på. Når du spiller tre kamper på tre dag, så blir du sliten. Vi spilte en time med ti mann mot Benfica borte, og alle jobbet veldig hardt. Både Mascherano, Torres og Agger ble veldig slitne.

- Jeg ønsket å starte med Torres mot Birmingham, fordi han kan utgjøre en forskjell. Men så snart jeg innså at han ikke utgjorde noen forskjell, skjønte jeg at vi trengte friske bein og foretok jeg et bytte. N'Gog utgjorde en forskjell. Vi skapte seks sjanser etter at han kom innpå. Vi kan snakke om hva som ville ha skjedd om Torres hadde vært der, men N'Gog skapte sine egne sjanser, og må få kreditt for det. I fotball har alle en mening om manageren, staben og dommerne. Men de som jobber med spillerne har bedre oversikt.

- Vi vet at Torres kan utgjøre en forskjell. Jeg sa det før Benfica-kampen at han kanskje kunne gjøre som Messi og score fire mål. Han gjorde to mål, og var ganske god. Fernando prøver alltid å gjøre sitt beste, men når han er sliten, så er han sliten. Da hjelper det ikke at han er en målfarlig spiller. Klarer han ikke å løpe, er det umulig å score mål. Spillet er ikke som i Puskas sine dager, da du kunne score 30-40 mål uten å løpe!

- Vi ble bekymret etter den første hodeduellen på torsdag. Torres skadet kneet. Han var også litt trøtt. Derfor må vi sjekke om han er i stand til å spille i morgen. Men jeg tror ikke det er noe alvorlig.