Lucas runder 100 kamper

Lucas Leiva vil spille sin kamp nummer 100 for Liverpool om han slipper til mot Spurs i morgen. Tottenham har vunnet bare fem ligakamper på Anfield gjennom tidene.

Liverpool har vunnet 42 hjemmekamper i ligaen mot Spurs. 19 kamper har endt uavgjort når de to lagene har møttes til ligadyst på Anfield.

En seier for de røde i morgen, betyr at Liverpool kun vil være poenget bak Tottenham. Liverpool er ubeseiret i de 15 siste ligakampene hjemme mot Spurs. Ti av disse er vunnet.

Det som imidlertid er ganske bekymringsfullt for de røde, er at den skadede kvartetten Torres, Benayoun, Gerrard og Johnson har gjort hele 27 av lagets 46 mål denne sesongen.

Tidligere Liverpool-spiller Robbie Keane har notert seg for Tottenhams fire siste scoringer på Anfield. Det er like mange ligamål som iren scoret totalt i sin korte Liverpool-karriere. Det ser imidlertid ut til at Keane må starte på benken til fordel for en annen tidligere Liverpool-spiller i morgen. Peter Crouch ser nemlig ut til å bli partner til Jermaine Defoe på topp.

Man må tilbake til august 1993 for å finne siste Tottenham-seier på Anifeld. Siden den gang har London-klubben kun tatt fem av 45 mulige poeng på Liverpools bane.

Tottenham har kun tapt en av sine siste ti ligakamper (hjemme mot Wolves i desember), og er ubeseiret på bortebane helt siden 3-0 tapet for Arsenal i oktober. Harry Redknapps mannskap har vunnet fire av sine ti bortekamper i ligaen denne sesongen. 5-1 over Hull, 2-1 over West Ham, 2-1 over Portsmouth og 2-0 over Blackburn. Deres to bortetap har kommet mot Chelsea og Arsenal. Begge med sifrene 3-0.

Tottenham har spilt i 627 minutter (10 timer og 27 minutter) uten å slippe inn mål, og har 18 poeng mer enn på samme tid i fjor.