Lucas tror at Rafa fortsetter

Lucas Leiva tror at Rafael Benitez fortsetter som Liverpool-manager, trass i alle spekulasjonene omkring spanjolens fremtid. Brasilianeren håper å fortsette i klubben uansett hvem som blir manager neste år.

Rafael Benitez ga sine spillere treningsfri i går, og tok fri selv også. I ettermiddag vil imidlertid hele troppen være tilbake i trening på Melwood foran søndagens kamp mot Hull. Selv med pressens dommedagsprofetier hengende over seg, krummer spillerne nakken for å jobbe videre.

Lucas Leiva kjøper ikke argumentene om at Liverpool FC ikke lenger kan anses som en ”storklubb”, selv om de røde ikke vil være representert i neste års Champions League.

- Liverpool FC er en stor klubb. Vi ønsker å vinne titler, og forhåpentligvis klarer vi det neste sesong. Man kan ikke hevde at Liverpool ikke er en stor klubb basert på kun en sesong. Det er mange klubber som ikke har hatt sin beste sesong i år, uttaler brasilianeren til Liverpool Daily Post.

- Liverpool FC er til for å vinne fotballkamper og ta titler. Titlene som Liverpool har vunnet viser hvor stor klubben er. Denne sesongen har ikke vært god nok, men nå må vi se fremover, legger han til.

- Som vanlig er det masse spekulasjoner om overganger når sesongen nærmer seg slutten. Slik sett er ikke det vi opplever nå annerledes enn det vi opplevde i fjor og sesongen før det igjen. Dette er likedan hver eneste sommer. Nå får vi bare vente og se. Spillerne som reiser til Sør-Afrika vil forsøke å vinne VM med sine landslag, og de andre vil forsøke å få litt hvile.

- Det er viktig at spillerne blir i klubben. Vi får se hva planene til Rafa og klubben er, angående hvilke spillere de vil beholde og hvem som må gå. Men det er alltid viktig å beholde nøkkelspillere, og jeg håper alle som er her nå blir her, og at vi kan hente inn noen toppspillere i tillegg.

Lucas har spilt hele 49 kamper denne sesongen, og har med det blitt fast inventar på Liverpools sentrale midtbane.

- Det har vært en virkelig viktig sesong for meg personlig, da jeg har klart å bevise mye og vise meg fra en positiv side. Dette er den første sesongen hvor jeg har vært fast på laget. Forhåpentligvis blir jeg enda bedre neste sesong. Jeg akter å vise de samme holdningene som jeg har vist de tre siste årene.

- Jeg forventer å være her også neste sesong. Jeg har en kontrakt å forholde meg til. Dersom klubben ikke ønsker å beholde meg, må jeg forlate Liverpool. Men så langt har ingen antydet det til meg. Jeg fortsetter selvsagt i Liverpool med glede.

Liverpool FC har ikke vunnet et trofé siden 2006, og vil denne sesongen få sin svakeste ligaplassering siden Rafael Benitez kom til klubben for seks år siden.

-  Denne sesongen har ikke vært bra nok. Vi klarte ikke å nå våre mål. Nå må vi vente og se hva som skjer foran neste sesong. Vi vet ikke hva som vil skje, men livet må gå videre og vi ønsker å avslutte sesongen med en seier.

- Alle kjenner til usikkerheten rundt Rafas fremtid. Men vi vet som sagt ikke hva som skjer, og om noen spillere vil forlate klubben mens andre kommer hit. Det eneste vi kan gjøre er å vente. Det blir en travel sommer med VM, og deretter får vi se hva som skjer.

- Rafa har ikke snakket med spillerne om spekulasjonene. Jeg tror han akter å bli i Liverpool. Han har en kontrakt å forholde seg til, og alle som har en kontrakt ønsker å bli her, for dette er en stor klubb. Men dette er utenfor vår kontroll, avslutter Lucas.