Lucas usikker på om han blir solgt

Det går sterke rykter om at Stoke-manager Tony Pulis er ute etter å hente Lucas Leiva fra Liverpool før transfervinduet stenger. Dette har gjort brasilianeren usikker på hva fremtiden vil bringe.

Overfor Liverpool Daily Post innrømmer Lucas at han kan bli tvunget til å vurdere sin Liverpool-fremtid. Stoke skal nemlig bare være en av flere klubber som følger midtbanespillerens situasjon på Anfield nøye.

Lucas var fast inventar på Liverpools midtbane i fjor, og under Roy Hodgsons ledelse begynte han sesongen som laget kaptein i VM-spillernes fravær. Brasilianeren har startet seks av Liverpools sju kamper denne sesongen, og er den eneste spilleren i troppen som har vært involvert i samtlige sju kamper.

Men nå føler han at plassen i startoppstillingen er truet, etter at Raul Meireles ble Liverpool-spiller. Lucas, som kom til Liverpool fra Gremio for £6M i juli 2007, utelukker derfor ikke at hans Liverpool-karriere kan gå mot slutten.

- Jeg vet rett og slett ikke hvordan situasjonen er akkurat nå. Jeg får fortsatt spille. Så langt har jeg ikke fått noen tilbud fra andre klubber. Jeg aner ikke om klubben ønsker å selge meg. Jeg får bare vente, uttaler spilleren selv.

- Jeg drar avgårde med landslaget på torsdag. Det er det eneste jeg kan si noe sikkert om. Landslaget skal ikke spille kamper nå. Vi skal kun trene i Barcelona en uke. Jeg tror det som skrives om meg i media kun er spekulasjoner, sier 23-åringen.

- Jeg er selvsagt på et stadium i karrieren min der jeg trenger å spille kamper. Jeg ønsker spilletid, og mener jeg gjør det bra. Manageren tar ut laget. Jeg har en kontrakt å forholde meg til, og kommer det ikke tilbud som passer både meg og klubben, så blir jeg værende.

Liverpool Daily Post skriver at Hodgson har fortalt Lucas at han inngår i managerens fremtidsplaner på Anfield. Men brasilianeren innser at han ikke har noen annen mulighet enn å forlate klubben om Liverpool FC ønsker å selge ham.

- Jeg snakket med manageren da vi var i Sveits, og han fortalte meg at jeg inngår i hans planer. Det er det eneste jeg vet. Dersom klubben ønsker å selge meg, må jeg vurdere situasjonen og eventuelle tilbud som måtte komme. Men slik situasjonen er nå, så blir jeg i klubben. Jeg prøver å gjøre det bra, og gir 100%.

- Om jeg ideelt sett ønsker å forbli i Liverpool? Jeg kan ikke si det, dersom klubben ønsker å selge meg. Hvem kan det? Jeg må bare vente og se hva som skjer. Men jeg ønsker spilletid, og jeg prøver å gjøre mitt beste her.

- Dersom klubben får bud på meg, vil de gi meg beskjed om det. Så langt har jeg ikke hørt noe som helst.