Mascherano klar for Barcelona

Javier Mascherano er nå offisielt Barcelona-spiller etter at han nå har signert for katalanerne. Skysports.com oppgir en overgangssum på £18M. Sami Hyypiä forlenget med Leverkusen.

Både Liverpool FC og FC Barcelona melder på sine nettsider at Javier Mascherano nå har sluttført overgangen fra Liverpool FC til FC Barcelona. 26-åringen er offisielt Barcelona-spiller etter at han i kveld signerte kontrakten som binder ham til klubben de neste fire sesongene. Den argentinske midtbanespilleren har en utkjøpsklausul på 90 millioner euro i kontrakten.

Mascherano ankom tidligere i dag Barcelonas klubblokaler på Camp Nou hvor han ble ønsket velkommen. Den spanske toppklubben hadde i prinsipp kommet til enighet med spilleren på fredag, men først i kveld undertegnet han kontrakten med FC Barcelona.

- Det var en omfattende medisinsk test som varte cirka fem timer. Han er i utmerket tilstand, og er flott fysisk. Hans hjerte- og kartilstand er perfekt. Han er en spiller som har hatt svært få skader. De seneste fem årene har hatt én skade som har gitt ham problemer, sa Barcelonas klubblege Ricard Pruna til Barca TV etter den medisinske tidligere i dag.

Skysports.com skriver at Barcelona betaler Liverpool 22 millioner euro (18 millioner pund) for argentineren. Javier Mascherano ble hentet til Liverpool fra West Ham i januar 2007, men skrev under en permanent avtale året etter. Liverpool betalte da £18,6M totalt for spilleren.

Mascherano signalisterte for en god stund tilbake at han ønsket en overgang til en klubb på sydligere breddegrader fordi familien aldri klarte å finne seg til rette på Merseyside. 26-åringen fikk 139 kamper og scoret to mål for Liverpool FC. Hans siste opptreden ble ligaåpningen mot Arsenal (se bildet).

Hyypiä forlenget med Leverkusen
Roy Hodgson forsøkte i sommer å hente Sami Hyypiä tilbake til Liverpool FC, og stopperlegenden var selv positiv til tanken om å spille for klubben igjen. Bayer Leverkusen ønsket imidlertid ikke å gi slipp på 36-åringen. Til det var han for viktig. Ifølge uefa.com har finnen nå forlenget kontrakten sin med Bayer Leverkusen frem til juni 2012, og vil etter hvert få muligheten til å gå inn i støtteapparatet til den tyske Bundesligaklubben.