Mascherano tiltales ikke

Ifølge Daily Telegraph blir ikke Mascherano tiltalt av det engelske fotballforbundet for en stempling på Gareth Barry like før slutt i kampen mot City. Dommer Peter Walton så situasjonen.

Eksperter var skjønt enig om at Jvaier Mascherano var heldig som slapp unna sitt andre gule kort, og dermed marsjordre, da han stemplet Gareth Barry høyt på leggen få minutter før slutt mot Manchester City på City of Manchester Stadium på søndag.

Tidligere toppdommer Graham Poll mener faktisk at argentineren fortjente direkte rødt kort for hendelsen. Et eventuelt rødt kort ville betydd fem kampers karantene, tre kamper for det røde kortet pluss ytterligere to kamper fordi Mascherano har blitt utvist to ganger tidligere denne sesongen.

- Tv-eksperter synes argentineren burde vært utvist, men bare som et resultat av to gule kort. Etter min mening burde det ha vært direkte rødt kort. Men dommer Peter Walton ga ikke engang frispark, noe som sikkert betyr at han ikke så hendelsen, skriver Graham Poll i Daily Mail.

- Mascherano gikk inn med kraft over ballen og inn i siden på Barrys legg over ankelsen. Hendelsen kan tydelig ses på video, noe FA vil ha studert i går.

- Hvis de føler at bare et gult kort skulle vært gitt, så kan de ikke ta affære, noe som redder argentineren fra tre kampers karantene, én for utvisningen og ytterligere to fordi det er hans tredje utvisning denne sesongen.

- Hvis de ser at det er en rødt kort-forseelse og han tilltales, må Liverpool klare seg uten midtbanespilleren i de neste fem kampene, tre kamper pluss ytterligere én for hver av hans to tidligee utvisninger denne sesongen.

Det engelske fotballforbundet (FA) har mulighet til å tiltale spillere for situasjoner på banen som dommer ikke har fått med seg. Daily Telegraph skriver at FA ikke kommer til å tiltale Javier Mascherano for taklingen på Gareth Barry fordi dommer Peter Walton har bekreftet at han så situasjonen.