Mascherano vil ha revansje

Liverpool tapte 2-1 for Arsenal på Anfield i desember. I kveld håper Javier Mascherano å få revansje for nederlaget på hjemmebane, når Liverpool gjester Emirates Stadium.

Argentineren sliter med å forklare hvordan Liverpool kunne tape hjemmekampen mot Arsenal, hvor de røde dominerte stort i første omgang og ledet til pause, men kollapset etter at Glen Johnson scoret selvmål tidlig i andre omgang.

- I første omgang på Anfield hadde vel ikke Arsenal skudd på mål, så det er vanskelig å forklare hvordan vi kunne spille to så vidt forskjellige omganger. Det er nesten umulig, sier Mascherano til Liverpool Echo.

- Vi slapp inn et tidlig mål i andre omgang, og de fortsatte å presse oss. Fotball er 80% psykologi, og de resterende 20% handler om fysikk og taktikk. Dersom spillerne har selvtillit, vil laget fungere.

Man må tilbake til 13.februar 2000 for å finne sist Liverpool vant borte mot Arsenal. Den gangen bestod Liverpool-angrepet av Erik Meijer og Titi Camara, og det var sistnevnte som scoret seiersmålet. Nå håper Mascherano at helgens seier over Everton skal inspirere Liverpool til en ny seier på Arsenals bane.

- Det var oppløftende å vinne mot Everton, ikke minst grunnet måten vi vant på. Vi spilte med ti mann i nesten en time, og det var skikkelig vanskelig. Men vi viste hvordan dette laget kan jobbe for hverandre, og da gjør det ingenting om vi har pådratt oss en utvisning.

- Jeg liker ikke å snakke om dommere. Det eneste som betydde noe var at vi jobbet så hardt etter at Kyrgiakos ble utvist. Vi spilte med hjertet utenpå drakta, og derfor klarte vi å vinne med 10 mann. Jeg liker å spille lokaloppgjør, selv om jeg måtte spille store deler av kampen som høyreback. Det var enklere for manageren å flytte meg ned enn å foreta et bytte så tidlig i kampen. Jeg prøvde å gjøre mitt beste. Jeg har spilt i posisjonen en gang tidligere, mot Sunderland på hjemmebane i fjor, men denne gangen var det veldig annerledes.

- Nå må vi bare fortsette å spille på samme måte. Vi er inne i en god resultatrekke nå, og må fortsette å være mentalt sterke. Det er ting vi kan bli bedre på, ikke minst spillemessig. Helgens kamp var langt fra den beste fotballkampen vi har spilt. Men det var viktig å vinne, og det gir oss selvtillit foran Arsenal-kampen. Dette blir en viktig kamp. Vi får se hva som skjer, men vi vil alle gjøre alt vi kan for å vinne. Det er utrolig viktig å vinne kamper som dette og den mot Everton.

- Vi må bare holde koken. Vi kan ikke glemme helgens seier mot Everton, men den hører likevel fortiden til nå. Det var bare tre poeng. Akkurat det samme vi fikk for å slå Bolton. Nå får vi se om vi klarer brasene mot Arsenal.

- Vi vet dette blir en skikkelig vanskelig kamp. Men vi har slått dem før, og vi må vise at vi har spillerne og laget til å gjøre det igjen. Vi ønsker å spille opp mot vårt beste, og sørge for at selvtilliten stadig blir bedre.