Maxi trives i rødt

Maxi Rodriguez sier at alle hans forventninger om å komme til Liverpool har blitt innfridd så langt, og mer til. Argentineren er ikke tilgjengelig for spill i Europa League.

I et intervju med Liverpoolfc.tv sier Liverpools nye nr. 17 at han liker den fysiske engelske fotballen. Han ser likevel fram til å bli enda mer tilpasset på Merseyside, få lært mer av språket og å kunne spille sammen med Fernando Torres igjen.

- Det har vært fantastisk så langt og jeg kunne ikke ha håpet på noe bedre, forteller 29-åringen entusiastisk. - Det er så annerledes i forhold til det daglige livet i Madrid, men jeg synes jeg er i ferd med å etablere meg og at det er enda bedre her enn jeg forventet at det skulle være.

- Fotballen her er helt forskjellig fra La Liga. Det er utvilsomt mer fysisk, tøffere og mer aggressivt. Ballen du spiller med er imidlertid fortsatt rundt, slik at du blir vant til det. Jeg liker uansett den fysiske delen av spillet. Jeg tror det passer min stil.

- Jeg elsket det, ikke minst siden vi vant, sier Maxi om det nylige møtet med Everton, i et av de mest intense lokalderbyene som er blitt spilt på mange år. - Det er lenge siden jeg har spilt under et så høyt tempo, i en så intens kamp og med en slik atmosfære.

- Alle hjemmekampene er spesielle for spillere og fans, men under slike kamper spiller du med hjertet siden du vet hvor mye det betyr for supporterne. Det er noe eget ved å høre fansen synge You'll Never Walk Alone. Jeg har vært her tidligere med Atletico, men det var da naturlig nok for motstanderen. Du setter virkelig pris på denne tradisjonen når du vet at fansen er på din side og synger for deg, det er unikt og spesielt.

- Javier har vært til veldig stor hjelp for meg, spesielt når det gjelder språket, sier Rodriguez om lagkameraten både på klubb og landslag, Javier Mascherano. - Når du kommer til en ny klubb i et nytt land og du ikke forstår språket, da er det til stor hjelp at du har noen som kan oversette for deg. Det er imidlertid viktig at du prøver selv også. Når jeg er ute prøver jeg å lære og jeg tar også timer hos engelsklærer, og sakte men sikker begynner jeg å forstå mer.

- Fernando og jeg hadde noen fine stunder sammen da vi spilte i Atletico, sier Maxi om sin tidligere klubbkamerat Fernando Torres. - Ved siden av å være en stor spiller, er han en fin fyr.

- Det er klart at vi har en sterk tropp her på Anfield, men du vil likevel alltid savne en som ham. Å få ham tilbake vil være en virkelig bonus, og jeg ser veldig fram til å spille sammen med ham igjen.

- Det var skuffende å få vite at det ikke er mulig for meg å spille i Europa League, men du må bare komme deg videre.

- Jeg synes jeg har gjort det greit frem til nå. Jeg kom hit for å prestere og gjøre en jobb for laget. Nå dreier det seg om å arbeide med min fysikk slik at jeg kan være 100 prosent gjennom 90 minutter.

- Maxi er greit for meg, men fansen kan kalle meg hva de vil, sier spilleren som har valgt å ha "Maxi" bak på trøya. - Vi pleier å ha mange kallenavn i Argentina. Mitt er "La Fiera" (villdyret), mens Javier er "El Jefe" eller "Sjefen".