Maxi tror på lysere tider

Maxi Rodriguez tror på lysere tider for Liverpool. De svake resultatene så langt denne sesongen bekymrer ham ikke. Tuncay og Sørensen tvilsomme for Stoke. Lee Mason dømmer.

Maxi Rodriguez ligger an til å få sin Liverpool-debut mot Stoke på Britannia Stadium i morgen. Det bekymrer ikke argentineren at han har skrevet under en 3,5 årskontrakt med en klubb som er inne sin svakeste periode under den nåværende manageren.

- Når du bestemmer deg for å skrive under for en ny klubb, så er det ikke de siste resultatene og om laget er inne i en medgang- eller motgangsperiode du vurderer. Dette er en fantastisk klubb med stolte tradisjoner, og du forandrer ikke mening over natten fordi laget har hatt noen svake resultater i det siste, uttalte Liverpools nye nummer 17 da han ble presentert for britisk presse i ettermiddag.

- Det viktigste er å komme til klubben med vinnervilje og god arbeidsmoral, og bidra til at laget blir enda mer konkurransedyktig. Men først må jeg prøve å spille meg inn på laget. Gjennom hardt arbeid tror jeg vi kan få skuta på rett kjøl, la han til.

Rodriguez avslørte at han hadde diskutert problemene som klubben har slitt med denne sesongen med sine gode venner, Fernando Torres og Javier Mascherano.

- Det er ikke et drømmescenario å komme til en klubb under slike forhold, men det er helt tydelig at alle spillerne er overbevist om at vi kan få skuta på rett kjøl. Det er viktig å ha en sterk tro på dette. I fotball kan du få en dårlig start, eller en dårlig periode midt i sesongen, og da er det viktig å ikke fokusere på det negative og tenke positivt.

- De andre spillerne er like overbevist som jeg er om at trenden vil snu. Et par seire vil bidra til at laget gjenvinner selvtilliten, og da vil resultatene bli bedre.

Mot Stoke vil Liverpool måtte greie seg uten spillere som Torres, Gerrard og Benayoun på grunn av skader, men Rodriguez  føler ikke dette legger noe ekstra press på ham.

- Personlig føler jeg ikke noe ekstra press fordi om de mangler i en kamp hvor jeg kan komme til å gjøre min debut. Selv om de utgjør ryggraden i laget, så spiller jeg ikke i samme posisjoner som dem. Det er opp til meg og resten av troppen å jobbe sammen som en enhet, slik at det ikke merkes at de er borte. Vi må se på dette som en utfordring, jobbe hardt og levere resultater.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tuncay tvilsom for Stoke
Stoke kan bli nødt til å klare seg uten spissen Tuncay Sanli i morgen. Han er ikke helt restituert etter en hamstringskade han pådro seg i Stokes 3-2 seier over Fulham for 10 dager siden. Det melder Daily Mail. Avisen skriver også at Liverpools motstander i morgen har et keeperproblem etter at de mislyktes med å hente David James på lån fra Portsmouth. Førstekeeper Thomas Sørensen sliter nemlig med en fingerskade, og reservekeeper Steve Simonsen voktet buret i den nevnte kampen mot Fulham.

Dommer på Britannia Stadium i morgen er for øvrig Lee Mason - en kar som Liverpool har rimelig dårlige erfaringer med denne sesongen. Blant annet har han sendt hele tre Liverpool-spillere i garderoben med rødt kort. Philipp Degen og Jamie Carragher i tapet for Fulham på Craven Cottage, og Javier Mascherano i tapet for Portsmouth på Fratton Park.