McCarthy angrer ikke på klubbvalget

Wigan-manager Roberto Martinez mener James McCarthy gjorde rett da han valgte ”The Latics”. Spilleren ville havnet på Liverpools reservelag, men unggutten ønsket førstelagsspill.

Wigan-manager Roberto Martinez mener James McCarthy gjorde rett da han ikke valgte Liverpool. Spilleren debuterte for Hamilton allerede som 15-åring. Liverpool var en av klubbene som var interessert i å sikre seg hans navnetrekk, men til slutt valgte han Wigan. 19-åringen brukte litt tid på å finne seg til rette, men har nå fast plass hos "The Latics". Formen hans er så god at han debuterte for Irland mot Brasil i midtuken.

- Jeg har alltid vært en beundrer av James. Jeg har fulgt hans karriere lenge. Når en unggutt får spille i så ung alder, legger man merke til det, uttaler Martinez til Sunday Mirror.

- Det betyr at jeg var henrykt da han tok heller den rare beslutningen å ikke gå til en topp, topp klubb som Liverpool. Jeg tror den beslutningen nå har vist seg å være rett.

James McCarthy forteller at han var redd for rote bort karrieren på Liverpools reservelag.

- Jeg var for ung, bare 16 år på den tiden, forteller James McCarthy til The People om tiden han prøvespilte for Liverpool.

- Jeg dro ned for trene en uke. Jeg nøt det virkelig. Jeg spilte for laget mitt, Hamilton Accies, på lørdag og Liverpool ba meg tilbake for å spille en kamp bak lukkede dører.

- Det var utrolig. Peter Crouch og Dirk Kuyt spilte. Alt var flott. Jeg spilte for reservene i 1.omgang, men de byttet meg over til det store laget i 2.omgang.

- Jeg scoret et mål. Det ble lagt til rette for meg på kanten av straffeltet. Jeg skjøt og satte ballen i øverste hjørnet, bak Jerzy Dudek.

- Men det var ikke riktig for meg på det tidspunktet. Hvis jeg hadde dratt til Liverpool, ville jeg blitt fast på reservelaget og ikke spilt så mye. Spille førstelagsfotball var mitt viktigste mål - det var min drøm.

- Noen av mine kamerater tok tak i meg og sa at jeg skulle dra, men jeg var fornøyd med min beslutning. Jeg var etablert hjemme og ønsket ikke å forlate mamma og pappa.

- Jeg hadde nettopp forlatt skolen, og det ville vært vanskelig å reise hjemmefra. Jeg trodde det beste for meg var å være rakrygget og bare fortsette å spille, og det har fungert.

- Jeg er fornøyd med hvordan ting har gått. Jeg har spilt over 100 kamper for Hamilton, og så fikk jeg denne overgangen. Det kan ikke bli bedre.

- Nå skal jeg spille mot typer som Steven Gerrard og Yossi Benayoun, to spillere jeg virkelig så opp til, så jeg vet at jeg tok den rette beslutningen.