Mindre enn antatt for Alonso

Liverpool ser ut til å ha fått mindre fra Real Madrid for Xabi Alonso enn tidligere oppgitt. Også overgangssummen for Robbie Keane var satt for høyt av pressen.

Engelsk press var forholdsvis enig om at Real Madrid betalte £30M i for midtbanespilleren pluss ytterligere inntil £4M etter diverse kriterier i spillerens to første kontraktsår i Real Madrid.

I klubbens regnskapsnotater står det følgende:
”Tilvekstene til spillergruppen siden årets (regnskapsåret, red.anm) slutt er Aquilani og Kyrgiakos for totalt £20,4M i overgangssummner. I tillegg har selskapet solgt Alonso, Dossena og Voronin for et garantert beløp på £29,7M.”

Liverpool FC oppga at Andrea Dossena ble solgt til Napoli for 4,25 millioner euro og Andriy Voronin til Dynamo Moskva for 2 millioner euro. Totalt, og omregnet til pund, ble duoen solgt for £5,4 millioner. Da vil Xabi Alonso i så fall ha kostet Real Madrid £24,3M, og da er mulige tilleggskriterier ikke tatt med.

Pressen opplyste at Robbie Keane gikk tilbake til Tottenham for £16M pluss ytterligere beløp etter diverse kriterier. Også her virker overgangssummen å være oppgitt noe for høy.
”Tilvekster til spillergruppen siden årets slutt var Albert Riera, Peter Gulacsi og Victor Palsson for en total overgangssum på £7M. I tillegg solgte selskapet Steve Finnan og Robbie Keane for en garantert overgangssum på totalt £12,8. Dette beløpet kan øke betydelig når videre betingelser blir oppfylt”.

Pressen antydet at Liverpool mottok fra £1M til £2,5M for Steve Finnan.