Minnemynt om Hillsborough

I forbindelse med 21-års dagen for tragedien på Hillsborough, 15.april, er det blitt laget en minnemynt hvor inntekter av salget vil gå til de etterlatte.

Mynten vil ha navnene til de 96 som omkom på den ene siden, og salget støttes av Hillsborough Family Support Group som også vil nyte godt av salget.

- Det var i forbindelse med minnestunden i fjor og en overskrift i Liverpool Echo som lød "We Shall Never Forget" som brakte ideen, sier en at iniativtakerne Maurice McNally.

- Det er blitt laget ting tidligere som skjerf og flagg, men en mynt vil kunne vare evig. Denne mynten vil fortsatt være her om 1000 år og en kan la den gå videre i generasjoner.

Myntene har en tredimensjonal Liver Bird og skal være laget etter et avansert prinsipp. Den koster £16,99, og hvor mellom £3 og £4 vil gå til HFSG.

- Prisen på å få den laget har gått igjennom taket, men folk ønsket å hjelpe og å stille opp for denne saken, fortsetter McNally.

- Dette betyr mye for oss, vi kan ikke få takket disse folkene nok, sier lederen for HFSG, Margaret Aspinall. Margaret mistet sin sønn James på Hillsborough.

- Det har nå gått 20 år og folk gjør fortsatt hva de kan for å hjelpe de etterlatte. Det er bare utrolig hva de er beredt til å gjøre.