Mister ikke poeng om RBS tar over

I følge søndagsavisene i England kommer ikke Liverpool til å bli straffet med trekk av 9 poeng dersom banken overtar kontrollen over klubben neste måned. Premier League vil godta at RBS overtar styringen fra amerikanerne.

George Gillett og Tom Hicks har frist på seg frem til 6. oktober med å tilbakebetale gjelden sin til Royal Bank of Scotland. Dersom de ikke klarer det, eller finner en kjøper innen denne datoen, vil RBS kunne ta over eierskapet i klubben, for så å selv finne en ny kjøper, skriver engelske tabloidaviser.

Premier League skal ha godtatt dette, og gjort det klart at Liverpool ikke vil risikere trekk av ni poeng, slik mange har frykter dersom klubben blir satt under administrasjon. Det vil isåfall gjøre det uhyre vanskelig å oppnå målet om å komme tilbake blant de fire beste i ligaen.

Dette betyr i såfall at Premier League ser forskjellen på klubbens gjeld og eiernes gjeld. Skulle dette skje den 6. oktober, vil gjelden til Hicks og Gillett bli strøket, men de vil ikke motta et øre for klubben de hadde planer om å tjene seg søkkrik på.

Amerikanerne forsøker å refinansiere hele tiden, for å kjøpe seg mer tid, men de tre andre i styret skal satt bedt RBS om å droppe å gi dem mer tid.