Mot avgjørelse i kompensasjonssak

BBC Sport melder at Liverpool i nær fremtid vil få vite om de må betale kompensasjon til St Etienne for Nabil El Zhar. Den franske klubben krever 180 000 euro av de røde.

Kravet fra St Etienne er relatert til det treningsarbeidet og utdanningen de ga El Zhar før marokkaneren valgte å skrive under for Liverpool.

Nå 23 år gamle El Zhar skrev under for Anfield-klubben i oktober 2006, og signerte senere en ny kontrakt i juli 2009.

St Etienne mener de har rett til kompensasjon for utviklingen av spilleren i tidsrommet 2004-2006.

- Undersøkelsene i denne saken startet i 2008. Denne etterforskingen er nå avsluttet, melder FIFA til BBC Sport.

El Zhar hadde en lærlingekontrakt i St Etienne i tidsrommet 2004-2006, etter at han kom fra Nimes Olympique. Marokkaneren var 20 år gammel da han signerte en profesjonell kontrakt med Liverpool.

- Når man tar i betraktning Liverpools størrelse, historie og rikdommer er vi skuffet over at vi ikke har mottatt kompensasjon. 180 000 euro (£162 000) er 0,1% av Liverpools omsetning, uttaler St Etiennes sportsdirektør Damien Comolli til BBC Sport.

- På toppen av det hele signerte spilleren nylig en ny avtale med Liverpool, så de må være fornøyd med ham og prestasjonene hans, legger han til.

I 2008 fikk Liverpool medhold av FIFA i at St Etienne ikke hadde noe grunnlag for å kreve kompensasjon for El Zhar. St Etienne krevde den gangen kompensasjon for påstått kontraktsbrudd. Dermed satset altså den franske klubben i stedet på å kreve kompensasjon for spillerutvikling.

- Vi avventer utfallet av FIFAs behandling av denne kompensasjonssaken, og har ingen kommentarer ut over det, heter det i en uttalelse fra Liverpool FC til BBC Sports.

- Etterforskningsresultatet skal nå tas opp til vurdering, og en formell avgjørelse vil komme i nær fremtid, heter det fra FIFA-hold.

En EU-domstol slo tidligere denne måneden fast at klubber har rett til å søke kompensasjon for utviklingen av unge spillere dersom spilleren skriver under sin første profesjonelle kontrakt med en klubb i et annet EU-land.