Moyes klar for en endring i maktbalansen

David Moyes tror Liverpool og Everton nærmer seg hverandre som klubber. Benítez har ingen problemer med Moyes. Spanjolen ber om respekt for hverandre.

David Moyes, som er kåret til månedens manager i januar, mener Liverpool nå må betale prisen for det han kaller overforbruk på spillere det seneste tiåret. Everton-manageren hevder at Everton står klar til å true de rødes dominans. Liverpool har slitt med å leve opp til forventningene etter forrige sesongs 2.plass. Rafael Benítez har et stramt budsjett å forholde seg til ettersom Tom Hicks og George Gillett må betale ned gjeld. Moyes mener at situasjonen på Anfield kan føre til at Everton nå tar opp kampen med Liverpool.
- Jeg synes fortsatt vi er underdogs, sier David Moyes til Liverpool Daily Post.

- Men de har hatt et tiår med overforbruk. Av den grunn har vi hatt problemer med å matche dem. Nå forandrer det seg kanskje for dem. Kanskje de kommer i tilsvarende situasjon som Everton.

- De er en virkelig god fotballklubb, med noen store spillere. Jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe for dem, men i åtte eller ni år har vi måttet handle på et annet nivå og fremdeles bli vurdert på like vilkår ute på banen. Nå som det forandrer seg, kanskje det blir jevnere nå.

Moyes tror at Everton kan gi Liverpool en skikkelig kamp i dag.
- I øyeblikket har vi mange spillere som begynner å finne toppformen. Vi reiser dit med et lag full av selvtillit.

- Vi spilte veldig bra mot City og Arsenal. Vi har vært hos Chelsea og gjort det samme. Mens vi tar fatt på kampen med stor respekt for dem som lag, føler jeg at vi kan gi dem en meget god kamp.

- Men gjennom årenes løp synes jeg vi har gitt de fleste lagene en kamp. Uansett hvor vi reiser, så er lag klare for det, fordi de vet at vi er en genuin utfordrer. Ingen har noe selvtilfredshet av å møte Everton.

De seneste sesongene har forholdet mellom Rafael Benítez og David Moyes virket noe anstrengt. Benítez mener at begge managere kun forsvarer sine interesser. Også fra tribunen har det kommet upassende sanger og bemerkninger.
- Jeg ser intet problem mellom oss. Vi må forsvare laget vårt og klubben vår. Det er det.

- Måten vi gjør dette på forandre seg noen ganger. Hvert år har vi kanskje noen småsaker, men jeg ser ingen store problemer. Han er en god manager. Han gjør en god jobb. Vi skal forsøke å vinne og forsøke å opptre korrekt.

- En ting vi må forstå, og i den moderne fotballen er det vanskeligere, er respekt. Jeg liker ikke å høre folk synge sanger som ikke er nødvendig. Vi må ha respekt for andre folk og forsøke å vinne på best mulig måte.