Mytiske Anfield

Trener Claude Puel hos Lyon beundrer Liverpools fans før hans tidligere klubb Lille skal spille returkamp. Bra interesse for Europa League. Trekning for avsluttende runder på fredag.

Lille har 1-0 å gå på foran returkampen torsdag kveld. Claude Puel har vært med og vinne på Anfield denne sesongen, da den tidligere treneren i Lille ledet Lyon til 2-1 seier i Champions League. Han tror Lille kan ha en god sjanse til å avansere, og har bare lovord å si om The Kop.

- Jeg er sikker på at Lille har hva som skal til for å vinne på Anfield, sier Puel til uefa.com.

- Jeg vet imidlertid ikke med hvilken innstilling Liverpool vil ha til denne kampen. Champions League betyr mer for dem og dette er ikke det samme. I den første kampen visste de ikke så mye om Lille som de vet nå.

- Det vil uansett være en helt spesiell atmosføre på Anfield. Det er noe av en mytisk stadion, noe en ikke skal skal være foruten. Det er ikke fiendtlig, det er mye fair play. Hva som er utrolig er at til tross for at laget har hatt en vanskelig sesong blir de alltid støttet av fansen.

UEFA vurderer årets omlegging fra UEFA-Cup til Europa League som en suksess, begrunnet med tilskuertallene. 40450 var til stede på Anfield i hjemmekampen mot Unirea Urziceni i forrige runde, og de første kampdagene i 1/32 finalene hadde et øket gjennomsnitt fra 21512 i UEFA-Cupen i fjor til 26953 i årets Europa League.

Hvem som kommer til kvartfinalene i Europa League avgjøres torsdag kveld, mens trekningen for kvartfinaler, semifinaler og finale gjøres i Nyon på fredag.