Nei til Rhone Group

Flere engelske aviser hevder at Liverpool har takket nei til Rhone Groups tilbud om å betale £110M for 40% av aksjene i Anfield-klubben. To andre interessenter lurer i kulissene.

Både Daily Mail, The Independent og Daily Telegraph melder at Liverpool FC har avslått det første konkrete tilbudet de har fått om investering i klubben. Rhone Group tilbød £110M for å få kjøpt 40% av klubben, men dette tilbudet skal ha blitt avslått like før deadline ved midnatt.

Daily Mail tror imidlertid ikke at siste ord i saken er sagt, og hevder at Rhone Group er villig til å diskutere videre med Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks og George Gillett, dersom eierne skulle ta kontakt igjen en gang i fremtiden.

De tre avisene melder at to andre investorer også har meldt sin interesse, men disse to ønsker å vente til etter sesongslutt før de kommer med konkrete bud, av den grunn at Liverpools finansielle situasjon da vil være mye klarere.

Rhone Groups tilbud var for øvrig avhengig av at Liverpool kom med i neste års Champions League.

The Independent påstår at Rhone Groups tilbud ble avslått fordi gruppen ønsket større kontroll over klubben enn de nåværende eierne var villige til å gi fra seg. Rhone Group ønsket nemlig et skriftlig dokument som slo fast at Hicks og Gillett ikke kunne slå sammen sine 30% hver seg og sammen beholde kontrollen over klubben.

Liverpool har nå tre måneder på seg til å refinansiere klubbens gjeld på £237M.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken