Nektet å prate om Liverpool

Steven Gerrard nektet å kommentere noe som helst som hadde med Liverpool å gjøre, da han møtte pressen etter Englands trening på VM-stadion i Rustenburg i dag.

Gerrard leder England som kaptein når Fabio Capellos menn møter USA i sin første gruppespillkamp i VM på lørdag. Som lagkaptein var scouseren forpliktet til å stille opp for pressen etter dagens treningsøkt i Sør-Afrika.

Før pressen fikk stille spørsmål gjorde Liverpool-kapteinen det helt klart at han ikke kom til å svare på noen spørsmål som gjaldt Liverpool FC, av den grunn at han nå fokuserer helt og holdent på VM-sluttspillet, og kun det.

- Under treningsoppholdet i Østerrike for et par uker siden sa jeg at jeg ikke kom til å snakke om ting relatert til Liverpool FC. Situasjonen er den samme nå, og jeg ønsker at dere viser meg respekt ved ikke å stille slike spørsmål. Vi er to dager unna en veldig viktig kamp for landslaget. Jeg skal lede laget som kaptein, og fokuserer kun på det nå.

- Trenerne måtte holde igjen spillerne på treningen i formiddag. Det sier litt om innstillingen foran kampen mot USA. Nå er det på tide at vi leverer varene, uttalte Gerrard på dagens pressekonferanse.

- Det er veldig viktig at vi setter vårt preg på VM fra første fløytesignal av. Vi gleder oss nå til mesterskapet.

Gerrard sa også at han var svært bæret over å få lede England som kaptein, og fortalte at Fabio Capello hadde advart spillerne mot å krangle med dommerne.

- Alle spillerne har blitt innprentet av manageren og trenerne hvor viktig det er å kanalisere frustrasjoner riktig, og ikke involvere seg med dommerne. Vi må vise dommerne respekt mer enn noen gang, og vi er alle klar over det. Vi ønsker ikke å pådra oss suspensjoner som følge av disiplinærproblemer. Det svekker laget og våre muligheter, noe vi ikke har råd til.

- Jeg kommer ikke til å forandre måten jeg leder laget på som kaptein, eller måten jeg spiller på. Jeg har fått dette vervet fordi manageren anser meg som en god kaptein. Jeg føler de andre spillerne respekterer meg, og de vet jeg er her for dem om de trenger meg. Jeg skal få noe positivt ut av kapteinsvervet, da jeg har et fantastisk lag rundt meg.

- Jeg har drømt om å løfte VM-pokalen. Det er slikt man drømmer om. Det blir vanskelig, da det er flere gode lag med i turneringen. Men når jeg ser troppen jeg er omgitt av, så gir det meg tro på at det skal være mulig.

- USA har et sterkt lag. Det er viktig at vi viser de andre lagene hva vi er laget av tidlig i turneringen, og får et godt utgangspunkt.

- Alle spillerne er klare over den sterke støtten vi har hjemme i England, og vi har sett videohilsener fra våre soldater i Afghanistan, noe som var veldig inspirerende. Alle støtter oss, og fotballforbundet har sørget for at vi har en flott base. Forberedelsene har gått bra. Nå er vi klare for mesterskapet.