Newcastle res v Liverpool res 2-2

Suso og David Amoo utlignet to ganger i en kamp hvor et ungt Liverpool burde ha vunnet i nordøst etter spill og sjanser.

Liverpool: Hansen; Darby, Mavinga, Wisdom, Robinson; Amoo, Roberts, Irwin, Ince; Suso; NGoo (Bruna 63).
Res: Chamberlain, Flanagan, Mendy, Cooper

Newcastle: Søderberg, Tavernier, Dummett, Campbell (Henderson 62), Grieve, Donaldson (Folan 87), Inman, McDermott, Nzuzi (Sammy Ameobi 46), Airey, Newton.
Res: Alnwic, Richardson

1-0 AIREY STR (8) - Mavinga gjør et heller vilt forsøk på å takle spissen Phil Airey inne i boksen, og dommeren kan ikke gjøre annet enn å peke på straffemerket. Airey scorer selv sikkert.

1-1 SUSO (27) - Den lille 16-årige spanjolen drar seg innover fra høyrekanten og dæljer til ballen fra nesten 25 meter. Ballen fyker inn oppe i hjørnet - en glimrende scoring av stortalentet.

Pauserapport: En bra 1.omgang av et Liverpool hvor over halvparten av spillerne er juniorer denne sesongen, eller var det i fjor. De har vært det beste laget og Newcastle har i realiteten aldri spilt seg til noen skikkelig sjanse, men fikk et heller tidlig og noe unødvendig straffespark. I andre enden har det var mange gode tilløp fra de røde, selv om man har slitt noe med å komme til klare sjanser mot et forsvar hvor veteranen Sol Campbell spiller. Et herlig langskudd fra Suso sørget imidlertid for meget fortjent utligning, og da Michael NGoo vant en duell Campbell kunne det fort blitt ledelse mot slutten av omgangen.

2-1 AMEOBI (61) - Innbytter Sammy Ameobi scorer etter at Newcastle slår kontra mot spillets gang og Liverpool ikke greier å håndtere et innlegg fra motstanderens venstreside, og Ameobi kan sette ballen i mål fra kort hold.

2-2 AMOO (78) - David Amoo skjærer innover fra sin høyrekant på et langt fremspill, vender seg forbi sin oppasser og skyter via Dummett og forbi en utmanøvrert keeper.

Sluttrapport: Liverpools unge lag burde ha vunnet denne kampen, men et par billige baklengsmål og ikke kliniske nok avslutninger kostet dem to poeng. Trener John McMahon vil likevel ha kunnet ta mye positivt fra hva som fremstår seg et reservelag med mange fine typer denne sesongen. Andre Wisdom stod fram i midtforsvaret med sin store fart, mens David Amoo og Michael NGoo viste fart og kraft lengst fremme. NGoo vil kunne si seg tilfreds med duellen mot veteranen Sol Campbell. Thomas Ince markerte seg også i 2.omgang. De største superlativene vil nok likevel gå til Suso. Den 16-årige spanjolen har en herlig touch, og selv om han sloknet litt utover i 2.omgang vil man ikke minst huske hans flotte utligning.