Ny eier kan være på plass innen en uke

Liverpool FC har fortalt potensielle kjøpere at de har frem til midten av neste uke til å bevise at de har pengene som skal til for å kjøpe klubben. Ny eier kan være klar allerede neste fredag. The Times er fortsatt sikre på at CIC står bak Huang-budet.

Martin Broughton skal i går ha satt en tidsfrist, så potensielle eiere må kunne vise at de har midlene som skal til før midten av neste uke. Allerede neste fredag kan klubben få nye eiere.

I følge Tony Evans i The Times er Kenny Huang fortsatt den store favoritten til å bli ny eier.

The Times står fortsatt på at det er CIC som står bak Kenny Huang, selv om de selv avkreftet det ovenfor Financial Times i går. De hevder videre at Dr Yang Guang - visepresidenten i Franklin Templeton Investments, et av de største investeringsfondene globalt, er ansvarlig for å finne midler tilgjengelig for CIC.

Guang skal finne midler fra flere steder, inkludert investeringer fra banker, men CIC skal eie majoriteten av klubben. CIC vil ikke investere direkte i Liverpool FC, men opprette et selskap spesielt med tanke på overtakelsen.

Til tross for rapporter i går, har CIC ikke offisielt benektet sin involvering i budet på Liverpool FC. De tror de kan få god profit av å pumpe penger inn i klubben. Avgjørelsen om å forsøke å kjøpe Liverpool ble utelukkende tatt på grunn av potensialet til å tjene penger.

I motsetning til eierne i Chelsea og Manchester City, vil ikke CIC være involvert i den daglige driften av klubben. Avgjørelser på Anfield vil utelukkende bli tatt av folk med mye erfaring fra Premier League,

Huang skal allerede ha fortalt BarCap, Premier League og Broughton at han har pengesterke CIC i ryggen. Barclays Capital har sagt at de trenger bevis på at potensielle kjøpere er god for mer enn de £300 millionene som skal til for å kjøpe klubben før de får delta i siste runde av auksjonen.

De to andre budene som ligger på bordet skal være fra Rhône Capital og al-Kharafi familien fra Kuwait.

I går avgjorde en amerikansk domstol at kreditorene til Tom Hicks kunne kreve han for andre verdier etter konkursen med Texas Rangers. Martin Broughton ville i går kveld ikke svare på om kreditorene kunne forsøke å overta Tom Hicks sin halvdel av Liverpool FC.