Ny giv for Babel

Babel føler at managerbyttet har gitt ham en ny mulighet til å vise sitt talent på Anfield. Nederlenderen er ivrig etter å ta vare på enhver mulighet til å spille mer regelmessig for førstelaget under Hodgson.

- Det er klart at alles mulighet er lik når en ny manager kommer. Det er positivt for meg og kanskje for alle som var i en vanskelig situasjon, sier Ryan Babel til Liverpoolfc.tv.

- Jeg håper dette er en sjanse for meg til å etablere meg, men den første testen for meg er å jobbe hardt på hver eneste treningsøkt og forsøke å vise hva jeg kan. Når alt kommer til alt, er det managerens beslutning om han bruker meg eller ikke.

- Jeg er veldig trygg og positiv - jeg føler meg bra og har trent godt. Forhåpentligvis er det bare et spørsmål om tid før jeg kan få litt selvtillit tilbake så jeg endelig kan vise alle hva jeg kan.

Babel fortrekker å spille spiss, og ble benyttet der i den første kampen mot Trabzonspor. Han scoret også kampens eneste mål på en fin avslutning. Nederlenderen håper på flere sjanser helt fremme, men innser at Fernando Torres er et førstevalg på spissplass.
-Manageren har fortalt meg at han ønsker å bruke meg fremme mer enn normalt. Forhåpentligvis vil det gi meg nok sjanser til å vise hvor mye jeg liker den posisjonen.

- Jeg var veldig glad for å høre dette. Jeg har alltid sagt at min ambisjon var å spille i den posisjonen, men samtidig er jeg veldig realistisk. Fernando er svært viktig for klubben. Han vil alltid være vår nummer 9, men du vet at du også kan være svært viktig for klubben hvis du blir benyttet godt.

- Det vil bli en lang sesong, og vi trenger alle spillerne. Forhåpentligvis kan jeg gi trygghet og tillit tilbake til klubben som de har vist meg.

- Det eneste du spør etter som en spiller er en fair sjanse, så vet du hva du kan gjøre. Det er ulike meninger om hva en fair sjanse er. Noen vil si en kamp eller 15 minutter er en fair sjanse, men jeg tror alle spillere trenger et par kamper på rad for å bli vant til spillerne og tempoet i kampene for å tilpasse deg og vise hva du kan. Det er det samme for meg.

Babel liker å jobbe sammen med Roy Hodgson.
- Det går veldig bra. Det har vært flott å arbeide med den nye manageren og støtteapparatet. Det er også noen nye spillere som har kommet. Stemningen i gruppen er fantastisk.

- Jeg tror måten å spille på har endret litt. Den nye manageren har et litt annet syn enn den tidligere manageren. Jeg tror det er kanskje det Liverpool trengte – litt forandring. Det er veldig positivt.

- Jeg er veldig spent. Som jeg sa, mye har endret seg siden den nye manageren kom. Vi har nye fysioterapeuter, nytt støtteapparat og nye spillere. Alt er nytt. Vi har også endret noen regler. Jeg synes det fungerer positivt for gruppen.