Ny omvisning på Anfield

I november endret LFC omvisningen på Anfield til også å gjelde besøk i presserommet og direktør-boksen. Sjef for omvisningene, Tom Cassidy, ønsker å lokke tidligere besøkende tilbake.

Omvisningene på Anfield varer 55 minutter, og det nye manuset er satt opp av den lokale forfatteren Dave Kirby.
- Det var på ingen måte en dårlig omvisning tidligere, men vi trengte noe friskt og nytt. Vi fant ut at det var ingen motivasjon for folk å komme tilbake, uttaler Liverpool FC Commercial Tourism Manager Tom Cassidy.

- Dave og jeg har jobbet med mange prosjekter sammen i løpet av årene, så det virket bare naturlig å få ham involvert i dette prosjektet ettersom vi var ute etter å legge inn et forestillingselement.

- Vi begynte prosessen for fem måneder siden. Det var fornuftig å hente inn en høyt respektert manusforfatter som vet alt om klubben, og kan fange følelser, humør og alt det vi handler om.

- Vi er hele tiden ute etter å friske opp omvisningen og gjøre den bedre. Hvis dere kommer tilbake om seks måneder eller et år, så vil dere merke små endringer og forbedringer.

Dave Kirby som er forfatter av "15 Minutes That Shook the World" tilføyer.
- Jeg fulgte guidene rundt i et par uker, og jeg tok ut alt det gode jeg synes de fortalte. Jeg forsøkte å komme med mine egne erfaringer etter å ha fulgt Liverpool siden Boys Pen-dagene.

- Hver guide har sin minimonolog, og det er litt som på teater. Vi ønsker ikke at det skulle bli som en historietime, som det har vært på noen av omvisningene.

- Det kommer bare til å bli bedre. Det er bare en side av det vi håper å oppnå.

Etter samlingen ved Shankly-statuen utenfor The Kop, føres de besøkende til Legends Lounge på Main Stand for å få en innføring om Kop-heltene før og nå. Deretter går ferden opp til direktørboksen, før man går ned til det legendariske Boot Room. Det er nå omgjort til presserom. Fansen kan der spørre Rafa Benítez, Steven Gerrard, Jamie Carragher og Fernando Torres spørsmål. Imitatoren Darren Farley kommer med morsomme svar.

Gjestene ledes så til garderobene. Ferden går videre ned trappene og gjennom den berømte spillertunnelen med skiltet "This is Anfield". På vei ut hører man stemningen ute på stadion. Omvisningen avsluttes på The Kop. Deretter kan man ta turen til klubbmuseet.
- Som med alt annet kan en forandring ta litt tid, men vi er der nå, uttaler Cassidy.

- Vi har åpnet noen få nye områder, noe som jeg tror vil komplimentere omvisningen.

- Det er mange audioforbedringer og vi er ute etter "wow-faktoren". Alle de små tingene bidrar til opplevelse.

- Jeg håper selvsagt det vil komme mer til. Vi ønsker aldri å stå stille. Allerede ser vi etter forbedringer vi kan gjøre på sikt. Vi streber etter å være best på det vi gjør. Jeg tror absolutt vi har gjort gode skritt mot det.

- Vi kan ha omvisning hvert 15.minutt når etterspørselen er der, så det er spennende tider fremover.

Mer om omvisningene og klubbmuseet på Anfield finnes her.