Offisielt: Rafa forlater Liverpool

Liverpool FC bekrefter at Rafael Benitez forlater klubben, etter at partene har kommet til enighet om å avslutte ansettelsesforholdet. Sky Sports News melder at Benitez har fått en sluttpakke på £6M.

Liverpool FC har lagt ut en melding på klubbens offisielle nettsider, der man bekrefter at Rafael Benitez har blitt enig med sin arbeidsgiver om å avslutte ansettelsesforholdet. Benitez fratrer dermed som Liverpool-manager etter seks år i stillingen. Liverpools styre takker for hans tjenester og ønsker ham lykke til i sin fremtidige karriere.

PROTOKOLL: Thanks for the memories, Rafa!

Styret har bedt administrerende direktør Christian Purslow om å begynne søken etter, og vurderingen av, kandidater til den ledige stillingen som manager. Han vil bli assistert i denne jobben av klubbambassadør Kenny Dalglish. Det har ikke blitt satt noen tidsfrist på prosessen med å finne ny manager, og Liverpool FC vil ikke komme med noen ny pressemelding før en ny manager er utnevnt.

- Rafa vil for alltid være en del av Liverpools historie etter at han tok hjem Champions League etter den utrolige finalen i Istanbul, men etter en skuffende sesong følte begge parter at det var nødvendig med en frisk start for alle, kommenterer styreformann Martin Broughton.

- Det er veldig trist å annonsere at jeg ikke lenger vil være manager for Liverpool FC. Jeg ønsker å takke min stab og mine spillere for innsatsen, kommenterer Rafael Benitez selv.

- Jeg vil alltid huske de gode tidene jeg har hatt her, og den sterke og lojale støtten fra fansen i tøffe tider, og kjærligheten fra hele Liverpool. Jeg har ikke ord for å beskrive min takknemlighet for de årene jeg har fått her, og jeg er veldig stolt over å kunne si at jeg var Liverpools manager. Tusen takk, nok en gang, og husk alltid: ”You’ll never walk alone”, avslutter Rafa.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.