Ofte drama i Bolton

Det har blitt mange mål og omdiskuterte kamper når Liverpool har tatt turen til Bolton de siste årene, hvor de røde har seiret på Reebok i sine tre siste forsøk.

Det var den første kampen til Xabi Alonso og Luis Garcia i England, og duoen fikk feilaktig annullert et mål for offside. Tanksenteren Kevin Davies scoret isteden seiersmålet da Rafa Benitez i august 2004 fikk sitt første møte med hva noen vil si er den primitive engelske fotballen. Liverpools manager la ikke skjul på hva han mente om den fysiske stilen til Bolton, og motstanderens manager Sam Allardyce glemte det aldri.

Det ble nok en fysisk batalje sesongen etter, hvor Liverpool utlignet to ganger og reddet i det minste 2-2 ved straffespark av Steven Gerrard og et sent mål av Luis Garcia. Allardyce mente at Gerrard hadde filmet seg til straffesparket, mens Benitez mente at El-Hadji Diouf, som scoret det andre målet for hjemmelaget, hadde filmet kampen igjennom.

I 2006-07 ble det nok en gang et tap for Liverpool og Rafa, mot Bolton og Allardyce. Diskusjonstemaet denne gang gjaldt da Pepe Reina ble avblåst for å ha holdt ballen utenfor 16-meteren, og TV-bildene klart viste at så ikke var tilfellet. Vertene gjorde 1-0 på frisparket. Kruttønna Ivan Campo økte senere til 2-0.

Inntrykket mange nok sitter med er at Liverpool har slitt med fysiske Bolton de siste årene, men etter at Gary Megson ble manager har de røde vunnet de tre siste oppgjørene og scoret åtte mål på Reebok Stadium. En gedigen keepertabbe av Jussi Jaaskelainen åpnet for en etter hvert sikker 3-1 seier i mars 2008, hvor Ryan Babel økte ledelsen og Fabio Aurelio scoret sitt første mål for LFC. Tamir Cohen, sønn av Avi som spilte 24 kamper for Liverpool rundt 1980, scoret trøstemålet til Bolton.

En Xabi Alonso i storform stod bak en ny seier i november det samme året, da Dirk Kuyt skaffet gjestene en ledelse med en heading før Torres satte opp Gerrard for 2-0 målet.

Forrige sesong ble det 3-2 til Liverpool, for øvrig i den eneste kampen som man kom under med 0-1 og vant. I et oppgjør hvor Sotirios Kyrgiakos fikk sin debut. Glen Johnson utlignet på et langskudd før Cohen ga de hvite ledelsen med nok en fulltreffer. Et rødt kort ti minutter ut i 2.omgang til Sean Davis ble etterfulgt av en utligning fra Fernando Torres rett etterpå, og Steven Gerrard kunne banke inn seiermålet i sluttminuttene.

6 siste sesonger, med Liverpools mål først:

04/05 0-1
05/06 2-2 Gerrard str, Garcia
06/07 0-2
07/08 3-1 Jaaskelainen selvmål, Babel, Aurelio
08/09 2-0 Kuyt, Gerrard
09/10 3-2 Johnson, Torres, Gerrard