Ønsker britiske spillere

Benítez legger ikke skjul på at han ønsker å hente gode britiske spillere til klubben, men han påpeker at han har en god spillertropp. I 2009/10 slet laget med skader og hadde problemer med å håndtere forventningene.

Nylig hentet Liverpool Jonjo Shelvey fra Charlton for £1,7M og Raheem Sterling fra QPR. Ifølge Liverpool Echo er også Anfield-klubben i ferd med å sikre seg Danny Wilson. Glasgow Rangers-forsvareren ble kåret til årets unge spiller i Skottland. Rafael Benítez lover at han fortsatt skal jakte på britiske spillere.
- Det er noe vil alltid har forsøkt å gjøre. Vi prøvde å hente Gareth Barry, vi gjorde det samme med (Glen) Johnson. Det var hele tiden planen, sier Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- Vi har forsøkt å hente britiske spillere med riktig mentalitet og lidenskap forklubben. Vi vil at de skal vite hva det betyr å spille for Liverpool Football Club.

- Shelvey er en slik tilvekst. Vi prøver å gjøre det som er best for klubben. Vi har en en langsiktig plan på plass, og vi forsøker å følge den.

Fra og med kommende sesong er det krav om at hver Premier League-klubb oppgir en tropp på maksimalt 25 spillere, derav åtte må være hjemmeproduserte, når overgangsvinduet stenger. I tillegg kan klubbene melde på et ubegrenset antall spillere under 21 år.

2009/10 ble den svakeste sesongen under Rafael Benítez, men manageren har fortsatt tro på spillerstallen.
- Dette laget har gode spillere og vi har et godt lag. Vi hadde bare for mange problemer, for mange skader. Vi hadde også problemer med å håndtere forventningene som alle hadde til oss før sesongen begynte.