Oppsummering fra minnestunden

De etterlatte, overlevende, Liverpool-fans, tidligere og nåværende spillere og klubbstaben mintes ofrene for Hillsborough-tragedien i en minnestund på Anfield på 21-årsdagen for ulykken.

Mer enn 10000 mennesker overvar minnegudstjenesten som startet klokken 14.45 lokal tid. Tidligere Liverpool-spiss John Aldridge og inspektør Bernie Swift fra Merseyside-politiet leste fra bibelen. Jenni Hicks og Pat Joynes, som begge mistet sine barn på Leppings Lane, slapp 96 ballonger opp i luften, slik man også gjorde i fjor. "You'll Never Walk Alone" ble bli sunget av Neil McHale.

Liverpools spillere og stab overvar minnestunden, sammen med en rekke tidligere Liverpool-spillere. Klokken 15.00 lokal tid ble navnene til de 96 som omkom lest opp, samtidig som det ble ringt med en bjelle og tent lys. Klokken 15.06 ble det holdt ett minutts stillhet.

- I fjor stod [minister] Andy Burnham foran dere, og dere ga ham alle deres røster. Han lyttet og hørte. Han tok med beskjeden tilbake til regjeringen. Jeg takker Andy Burnham for det, uttalte Margaret Aspinall, leder i Hillsborough Family Support Group, i sin tale.

- Jeg vil takke panelet for at de tar på seg denne enorme oppgaven. Vi vet at det ikke vil bli lett, at det vil bli svært vanskelig, men hva dere gjør er så viktig.

- Alle familiene fortjener unnskyldning, og til panelet sier jeg: "Vennligst gi oss og de 96 hva vi fortjener". Og til den regjeringen som sitter etter 6. mai, sier jeg: "Ikke våg å stoppe denne prosessen". Familiene er fast bestemt på å løfte det teppet som ligger over Hillsborough, og vi vil aldri slutte å kjempe for sannheten, den virkelige sannheten, så hjelp meg Gud, fortsatte hun.

Hennes ord ble fulgt av rop om "Justice" fra The Kop.

Liverpoolfc.tv har lagt ut videoklipp fra minnestunden.