Over 30 år siden siste seier på Molineux

Liverpool har faktisk ikke vunnet på Molineux på de siste fem forsøkene. To uavgjorte og tre tap sier fasiten. Vi må dermed helt tilbake til april 1979 for å finne siste Liverpool-seier i Wolverhampton.

I hele klubbens historie står Liverpool bokført med 14 ligaseire, 9 uavgjorte kamper og 21 tap på Molineux.

En seier mot Wolves kan ta Liverpool opp på fjerdeplassen på tabellen, dersom Tottenham ikke skulle klare å slå Fulham på White Hart Lane i en kamp som går samtidig med oppgjøret på Molineux. Aston Villa spiller hjemme mot Arsenal på onsdag, mens Manchester City er opptatt med semifinalen i ligacupen på Old Trafford denne uken.

Liverpool vant 2-0 da Wolves gjestet Anfield i romjulen. Steven Gerrard og Yossi Benayoun nettet etter at gjestene fikk Stephen Ward utvist. Dette var Alberto Aquilanis første ligakamp fra start. Daniel Pacheco også fikk sin Premier League-debut mot slutten.

Det er seks år siden sist lagene sist møttes på Molineux. Bruno Cheyrou førte Liverpool i ledelsen, men Kenny Miller utlignet og sørget for at vertene tok ett poeng.

Liverpool har faktisk ikke vunnet på Molineux på de siste fem forsøkene. Disse kampene har gitt i to uavgjorte resultater og tre tap. Vi må dermed helt tilbake til april 1979 for å finne siste Liverpool-seier i Wolverhampton. Alan Hansen scoret kampens eneste mål den gang.

Dersom Steven Gerrard ikke blir spilleklar etter hamstringskaden sin, vil Jamie Carragher lede Liverpool som kaptein for 50.gang i morgen kveld. Martin Skrtel ligger an til å spille sin ligakamp nummer 50 for klubben, mens Dirk Kuyt er to scoringer unna 50 mål for de røde.

Liverpool har tapt kun en av sine åtte siste bortekamper i alle turneringer. Tapet kom mot Portsmouth. Wolves har tapt sine tre siste ligakamper uten å score ett eneste mål. Liverpool (0-2), Manchester City (0-3) og Wigan (0-2). På hjemmebane har de kun vunnet to av de siste åtte ligakampene. Totalt har de gjort bare ni mål på hjemmbane i Premier League, som er delt bunnotering med Birmingham.

Dommer i morgen kveld er Peter Walton.