På treningsleir til Sveits

I dag reiser Roy Hodgson og Liverpool-stallen på en ni dager lang treningsleir i Sveits. De 13 spillerne som har spilt VM vil ikke delta. Oppdatert: Stallen som reiser. Den franske sportsavisen L'Equipe linker de røde til ivorianer.

I dag flyr Liverpool-troppen til Sveits for å starte årets pre-season. Der skal bo ved alpene, nær den østerrikske grensen. Treningsleiren varer i ni dager, og det skal spilles tre treningskamper på tre forskjellige steder.

Den første kampen er mot Al-Hilal lørdag kveld. Klubben fra Saudi Arabia er trent av Eric Gerets, og av kjente navn på laget finner vi tidligere Tottenham-back Lee Young-Pyo, og Christian Wilhelmsson, skriver Liverpool Echo. Kampen vil spilles på Cashport Arena i Altach, Østerrike. Kampen har avspark kl 19.00.

Neste onsdag er det kamp mot Grashopper Club Zürich i Zug, Sveits. Den sveitsiske toppdivisjonen starter sesongen allerede til helgen, så laget til Ciriaco Sforza vil nok være i mye bedre fysisk forfatning enn Roy Hodgsons menn. Det blir nok en tøff test for de røde.

Lørdagen etter møter man Kaiserslautern på Betzenberg Stadium. Kaiserslautern rykket forrige sesong opp igjen til Bundesliga. Etter kampen vil laget fly rett hjem til Merseyside for å forberede seg til Europa League-kvalifisering. På førstkommende fredag får man vite hvem som blir motstander i den første kvalifiseringsrunden.

Klubbens største stjerner er altså ikke med på treningsleiren, men spillere som Alberto Aquilani og Lucas Leiva vil delta. Alle de tre kampene vil sendes direkte på Liverpoolfc.tv om du har e-season ticket. Vi vil også oppdatere kampene her på liverpool.no.

Dette er hele troppen som reiser: Diego Cavalieri, Alberto Aquilani, Albert Riera, Lucas Leiva, Emiliano Insua, David Ngog, Jay Spearing, Philipp Degen, Stephen Darby, Martin Kelly, Peter Gulacsi, Steven Irwin, Nathan Eccleston, Daniel Ayala, Martin Hansen, David Amoo, Lauri Dalla Valle, Thomas Ince, Jonjo Shelvey, Victor Palsson, Sotirios Kyrgiakos (kommer 15. juli), Milan Jovanovic (kommer direkte fra Serbia).

Linkes til Gervinho
Den franske sportsavisen L'Equipe er kjent for å være pålitelig når det kommer til rykter og spekulasjoner rundt franske spillere. Fra tiden under Gérard Houllier var det en kilde vi ofte henviste til her på Liverpool.no, men det har vært få kjøp fra franske klubber de siste årene.

DEBATT: Rykter og spekulasjoner

I dag skriver sportsavisen at Liverpool har kastet sine øyne på den ivorianske angrepsspilleren Gervinho - som mange nok la merke til med midtskill for Elfenbenskysten i VM. Liverpool FC skal allerede ha henvendt seg til spillerens agent, og skal være forberedt på å legge maksimalt €12 millioner på bordet for Lille-spilleren. Han skal være sett på som en erstatter for Yossi Benayoun, som har blitt solgt til Chelsea.

Lille på sin side skal ønske €15 millioner, for spilleren som scoret 13 mål forrige sesong. Bayern München og Malaga har også blitt linket 23 åringen, som både kan spille ving og spiss.

Oppdatert: Spilleren skal i et radiointervju med stasjonen RMC i dag uttalt at han ikke ønsker seg en overgang bort fra Lille.

- Jeg spiller i Lille neste sesong. Dette var mitt første år, og jeg har fortsatt to år igjen av min kontrakt. Få ikke panikk - jeg hadde gode tider her forrige sesong, og det er gode ting i vente.