Positiv utvikling på The Academy

Akademidirektør Frank McParland forteller at det har blitt gjort store fremskritt på ungdomsakademiet de seneste 12 månedene. Speidersystemet fungerer utmerket. Nytt treningsprogram har gitt resultater. Raheem Sterling skal fortsatt spille på det nivået.

Akademidirektør Frank McParland er tilfreds med tingenes tilstand på Liverpools ungdomsakademi i Kirkby. I forrige uke representerte Jonjo Shelvey, Michael Ngoo og Andre Wisdom England på U19-nivå, mens Adam Morgan, Raheem Sterling og Adam Morgan var opptatt med spill for England U17. Totalt er 25 unggutter representert på aldersbestemte landslag.
- Det bare gir deg en idé om hva andre synes om spillerne dine, forklarer McParland til Liverpool Echo.

- Det er spennende å være en del av dette. Det er et privilegium å jobbe her ved siden av gode folk.

- Treningsprogrammet som Pep (Segura) og Rodolfo (Borrell) har satt sammen er førsteklasses. Rodolfo gjør alt arbeidet med U18. De har forbedret seg enormt de seneste 12 månedene. Da jeg og Rafa snakket med Pepe, fortalte han oss at han ønsket å hente inn en ny trener.

- Det var ”Rodo”, og de har gjort et fantastisk arbeid. Alle trenerne følger det samme programmet. Speideravdelingen er hjerteslaget til The Academy. Dersom du ikke får de beste spillerne, spiller det ingen rolle hvor gode trenerne er.

- Det er den største forbedringen på The Academy, måten speidersystemet fungerer på nå. Når alle drar sammen, er det mye lettere, og det er definitivt tilfelle nå.

Liverpool hentet det 15-årige stortalentet Raheem Sterling fra QPR i februar.
- Vi så ham fem ganger. Deet var flott at styret ga oss pengene til det. Det var en dyr avtale, men han var en av spillerne vi ønsket å signere i fjor.

- Vi må påpeke at Raheem har mye å gjøre. Han har stort potensial. Men det vil være opp til hvordan vi ser etter ham, men like viktig hvordan han ser etter seg selv. Vi gir ham dette stadiet er opp til ham å bruke denne plattformen.

- Han har vært fantastisk så langt, men han må holde seg på dette nivået. Hvis han gjør det, vil han definitivt ha en mulighet. Vi har alle sett fantastiske spillere på 15 og 16 år som ikke har klart det av en eller annen grunn.

- Men signalene er gode. Han har vært og trent med sjefen (Hodgson) og Sammy. Hver gang han drar til Melwood, vil det tjene ham. Han må sørge for å ta vare på alt han lærer.

- Vi må gjøre jobben vår skikkelig og holde føttene på bakken. De er kanskje høyt oppe ved å trene med reservene eller førstelaget, men kommer kanskje ned igjen. Det er hvordan guttene responderer og lærer som er det viktigste.

McParland vet at det er viktigere å produsere spillere til førstelaget enn å vinne FA Youth Cup, helst en ny Steven Gerrard eller Jamie Carragher.
- Det driver oss. Vi har vunnet FA Youth Cup noen ganger de seneste årene, og det var flott. Vi ville like å gjøre det igjen i år også, men det vi egentlig ønsker er å få en spiller på førstelaget og få ham til å bli der.

- Vi har hatt Jack Robinson en kort stund. Alle er henrykt over at han er den yngste spilleren til å spille for Liverpool. Men vi ønsker at Jack spiller hver uke. Målsettingen er å få en til å bli som Jamie eller Steven. Da ville vi selvsagt blitt svært glade.