Rafa imponert over flere av spillerne

Rafael Benítez hyller tomålsscorer Dirk Kuyt, men synes også Sotiros Kyrgiakos, Martin Skrtel og Philipp Degen hadde en god kamp. Første scoringen kom på et gunstig tidspunkt.

Dirk Kuyt scoret begge Liverpools mål i 2-0-seieren mot Tottenham. Nederlenderen sendte hjemmelaget i føringen allerede i det 6.minutt. Han nettet også fra straffemerket på overtid, og viste at han hadde nervene under kontroll da dommer Howard Webb beordret ham til å ta straffesparket på nytt fordi noen medspillere løp for tidlig inn i straffefeltet.
- Han jobbet veldig hardt. Kanskje han kunne scoret fire i dag. Hans oppofrelse er alltid 100 prosent, så vi er fornøyd med ham, uttalte Benítez til Liverpoolfc.tv etter kampslutt.

- Han har erfaring. Han har scoret mange mål i Nederland og her. Normalt tar Gerrard våre straffespark, men han kan også gjøre det bra.

Benítez mener at det første målet kom på et meget gunstig tidspunkt.
- Det var viktig for oss å score. Tottenham spilte bra. Jeg synes ikke vi kontrollerte kampen i 1.omgang, men vi hadde likevel de beste sjansene.

- Etter scoringen måtte de gå fremover, og det skapte rom for oss. Det var bra for oss fordi de måtte ta noen sjanser.

- Det var en viktig seier for alle her fordi vi vet at vi kan redusere avstanden og være med i kampen, så jeg er meget fornøyd med spillerne.

- De viste den samme holdningen, innsatsen og lagånden som mot Stoke, og også viljestyrke.

- Det er alltid viktig å vinne kamper for selvtilliten, men spesielt når du må redusere avstanden til et godt lag.

- Kampen mot Stoke var veldig vanskelig, men vi kunne ha vunnet. Og i denne var det samme, men vi vant.

- Spillerne vet at måten å gjøre ting på er å fortsette å jobbe hardt som i kveld, og noen ganger trenger man litt flaks også.

Benítez var meget godt fornøyd med Kyrgiakos, Skrtel og Degen. Manageren var glad for viljestyrken laget viste i fravær av Gerrard, Torres, Benayoun og Johnson.
- Det er vanskelig å stoppe Crouch og Defoe, så jeg tror kombinasjonen Kyrgiakos og Skrtel gjorde det bra.

- Jeg har nevnt tidligere at troppen ikke er så dårlig som folk har sagt. I dag var vi uten seks spillere, men resten av troppen viste karakter.

- Vi må være fornøyde fordi alle jobbet veldig hardt. Spillerne som ikke har spilt så mange kamper gjorde det bra.

Benítez fikk spørsmål om han tror laget vil gjøre det bedre i andre halvdel av sesongen.
 - Jeg tror det. Det er et spørsmål om å ha alle spillerne tilgjengelig. Hvis vi ikke har det, har vi i det minste sett at de andre spillerne kan jobbe som de gjorde i dag.

- De seneste fem årene har vi normalt vært bedre i andre halvdel av sesongen. Alle vet at Liverpool er et godt lag. Det er et spørsmål om å vinne kamper og vise kvalitet.