Rafa klar for viktig periode

Rafael Benítez uttaler at Liverpool nå tar fatt på en svært viktig periode av sesongen. Ligakamper mot Everton, Arsenal og Manchester City står for tur. I tillegg skal de røde ut i UEFA Europa League.

Rafael Benítez mistenker at Liverpool ikke er langt fra å slå ut i full blomst, og hevder at en seier i det 213. Merseyside-derbyet kan være med å bidra ytterligere til det. Han så oppmuntrende signaler i 2-0-seieren mot Bolton sist helg. De røde er ubeseiret på seks ligakamper. En seier mot Everton vil sende Anfield-klubben opp på 4.plass, i det minste i noen timer før Tottenham spiller.
- Vi ønsker å sørge for at vi kommer tilbake blant de fire beste. Dette er den første muligheten å prøve å gjøre det, sier Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- Målet vårt er å fortsatt få spillerne til å spille med mer selvtillit. Etter Everton møter vi Arsenal. Det blir en annen stor utfordring. Det vil imidlertid bli lettere om vi får det rette resultatet mot Everton og tre nye poeng.

Etter Arsenal-kampen følger også naboduellen borte mot Manchester City. I tillegg kommer oppgjør i UEFA Europa League.
- Jeg har snakket med spillerne. Vi har analysert hva vi har igjen (av kamper) frem til slutten av sesongen, og dette er den mest avgjørende fasen.

- Å få en seier mot Everton og se laget fortsette på en ubeseiret rekke vil gi alle håp for resten av sesongen.

Everton er ubeseiret på ni ligakamper og har flere spillere tilbake i form. Benítez forventer en vanskeligere kamp enn på Goodison Park i november.
- Det er alltid spesielt for alle her i byen. Begge lag kommer til kampen etter en god rekke av kamper.

- Når man spiller mot sin nærmeste rival, er det alltid viktig å vinne, men det er langt viktigere ettersom vi er i en situasjon vi ikke kan avgi poeng.

- Men dere må huske at Everton også ønsker å være en utfordrer til en plass i Europa. Det vil bli en spennende kamp og enormt for alle involverte.

- Derbyet er spesielt. Når man har en uke som dette, er det alt folk snakker om. Vi må også sørge for at vi snakker om den i uken etterpå.