Rafa med nye facts

Benitez tyr til galgenhumor i disse tunge tider. Med referanse til pressekonferansen i forkant av Stoke-kampen i fjor, ønsket han å begynne dagens pressekonferanse med å liste opp noen fakta.

- Før vi starter vil jeg gjerne komme med noen faktaopplysninger. Fakta: Vi har ikke spilt bra i det siste, og vi føler med fansen som lider.

- Jeg har en del erfaring som manager, og vet at ting kan snu fra uke til uke i fotball. Vi har tro på at vi vil bli bedre. Stoke er første mulighet til å prestere bedre, og det vil vi forsøke å gjøre. Vi må fokusere på Stoke-kampen og ikke snakke så mye om andre ting. Det er bedre å snakke om fotball og om Maxi Rodriguez. Det er måten vi kan forandre på ting nå - ved å konsentrere oss om kampen.

- Alle må ta ansvar. Det viktigste vi kan gjøre nå er å forberede oss skikkelig på kampen. Det akter vi å gjøre, og så får vi se om vi kan spille bedre mot Stoke.

- Jeg skjønner at journalister må stille spørsmål, men det beste for meg og laget er å forberede oss skikkelig og prøve å vinne kamper.

- Når vi taper, taper vi sammen. Både fans, spillere, stab og klubben som sådan. Fansen vet de har sett oss spille virkelig bra i løpet av de fem siste årene, og de vet at vi kan bedre enn dette og kan forbedre oss. Jeg skjønner deres frustrasjon, men vi er alle i samme båt. Vi ønsker å vinne. Staben, spillerne og alle her ønsker å vinne for supporterne.

- Vi kan snu dette ved å trene hardere og om mulig bedre, og ved å gi alle de rådene vi kan til spillerne, samtidig som vi forbereder oss skikkelig til kampene. Det er en rekke ting som vi vet er galt nå. Vi må forbedre spillet vårt, og dette vet spillerne også. Vi er profesjonelle og erfarne, så vi vet dette handler om å endre på ting ute på gressmatta.

- Vi har hatt en del problemer med skader, og denne uka mistet vi tre spillere til. Men vi vet vi kan gjøre det bedre, og vinne kamper.

- For omtrent en måned siden sa jeg at vi ikke kan snakke om mål og hva vi ønsker å oppnå i fremtiden. Vi må tenke på neste kamp, og prøve å ta tre poeng i den. Vi er veldig skuffet over at vi røk ut av FA-cupen, men vi kan ikke tenke på det nå, da vi står foran en viktig kamp mot Stoke.

- Vi er fullt klar over at vi ikke har gjort det bra så langt denne sesongen. Men majoriteten av spillerne fra i fjor er fortsatt her, og de vet med seg selv at vi kan bedre enn dette. Stoke er min fremtid, og jeg konsentrerer meg om den kampen nå. Jeg signerte en ny langtidskontrakt fordi jeg har tro på meg selv og på denne klubben.

Nå håper Bentiez at spillerne vil benytte kampen mot Stoke til å slå tilbake etter cupskuffelsen for tre dager siden.

- Når du spiller bare en kamp i uken, bruker du ofte mye tid til å tenke på det negative og det positive i forrige kamp. Nå får vi en ny kamp veldig tett på cuptapet, og det er faktisk mye bedre, for da kan vi konsentrere oss om Stoke-kampen.

- Alle kamper i Premier League er vanskelige, og Stoke vil ikke være annerledes i så måte. Men vi må gå til verket med tro på oss selv.

Liverpool ligger for øyeblikket på sjuendeplass i Premier League, fem poeng bak Manchester City på fjerdeplass.

- Vi håper å starte opphentingen ved å ta tre poeng mot Stoke. Selv om vi har spilt svakt, så er vi ikke så langt unna en topp fire-plassering, så det handler om å begynne å vinne kamper på rekke og rad, og derigjennom gjenvinne selvtilliten. I fotball kan slikt forandre seg på en uke, så du vet aldri.

- Vi har noen spillere på vei tilbake fra skader. Albert Riera er tilgjenglig igjen, og i løpet av neste uke vil forhåpentligvis Nabil El Zhar og Martin Kelly være tilbake også. Da vil vi ha flere spillere å velge i.

- Steven Gerrard vil være ute i cirka to uker, med en strekkskade i baksiden av låret. Når du spiller for mange kamper på rad, kan slike ting skje. Torres fikk en vridning i kneet. Slike ting kan du ikke kontrollere. Han vil kanskje trenge en operasjon, så han vil være ute i 4-6 uker. Yossi brakk et ribbein i kampens siste duell på onsdag, så han var veldig uheldig. Han vil også være ute i 4-6 uker.

- Når vi analyserer sesongen så langt, så ser vi at spillere som Stevie og Torres har spilt med skader helt siden starten av sesongen, så det er ikke enkelt.

Billettinfo LFC v Unirea
Billettkontoret på Anfield opplyser at billettene til hjemmekampen i Europaligaen mot Unirea Urziceni torsdag 18.februar vil koste £32, og vil legges ut for salg på følgende datoer:
Tidligere aksjeeiere - torsdag 28.januar
Sesongkortholdere som har vært på alle tre hjemmekampene i Champions League denne sesongen - torsdag 28.januar
Medlemmer/fankortholdere som har vært på alle tre hjemmekampene i Champions League denne sesongen - fredag 29.januar
Sesongkortholdere og medlemmer/fankortholdere som har vært på en eller flere Champions League-kamper denne sesongen - tirsdag 2.februar
Øvrie sesongkortholdere og medlemmer/fankortholdere - onsdag 3.februar